• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Feroelektra" protestvuju u Sarajevu

Ispred zgrade Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu okupilo oko 30 radnika "Feroelektra" kako bi skrenuli pažnju na neefikasnost.

Okupljeni radnici istakli su da je 15 radnika ove firme iz filijale u Zenici ostalo bez posla, jer je Privredna banka 1. aprila oduzela prostorije filijale na osnovu potraživanja dugovanja kredita "Feroelektra", a koji je trebalo da otplaćuje "Stanić invest".

Jedan od radnika "Feroelektra" rekao je da već 22 mjeseca nemaju plate, niti zdravstvenog osiguranja.

"Tužili smo direktora za krađu više od milion KM u Zenici, ali je kantonalni sud odbacio tu prijavu", rekao je radnik "Feroelektra" iz Zenice Edber Brdarić.

U jučerašnjem saopštenju Sindikalne podružnice "Feroelektra" navodi se da je nepravovremeno reagovanje Kantonalnog tužilaštva na krivične prijave finansijske policije i ove sindikalne organizacije protiv većinskog vlasnika Gorana Stanića rezultiralo preuzimanjem nekretnina "Feroelektra" od raznih povjerilaca.

Firma "Feroelektro" privatizovana je u januaru 2004. godine, a Stanić je kapital od 16 miliona KM dobio za uložena dva miliona KM, dok imovina i nekretnine ove kompanije širom BiH vrijede desetine miliona KM, navodi se u saopštenju.

Firma u svom posjedu, između ostalog, ima sto dunuma zemlje u Ahatovićima sa 14 objekata, 13 dunuma zemlje u Zenici, dvije poslovne zgrade u Sarajevu sa 6.000 metara kvadratnih, te odmaralište u Neumu sa 29 apartmanskih kućica.

(Srna, Foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE