• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pri kraju razgovori o granici BiH i CG

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i crnogorski predsjednik najavili da bi za koji mjesec trebalo da bude potpisan sporazum o međusobnoj granici.

 Pri kraju razgovori o granici BiH i CG Izvor: MONDO

Nebojša Radmanović je na konferenciji za novinare nakon sastanka članova Predsjedništva BiH sa Filipom Vujanovićem istakao da su BiH i Crna Gora pri kraju razgovora o granici, naglasivši da takav sporazum nema nijedna zemlja u regionu nastala raspadom bivše Jugoslavije.

"Ovaj sporazum može da bude primjer drugima kako treba raditi. Sporazum je važan za BiH koja ima nesporazume sa drugim susjedima kada je granica u pitanju", rekao je Radmanović.

On je naveo da je zajednički konstatovano da BiH i Crna Gora imaju odnose na tako visokom nivou da im mogu pozavidjeti i druge države u Evropi.

"BiH i Crna Gora mogu biti i biće primjer državama u regionu kako treba sarađivati. Između naših zemalja nema otvorenih političkih pitanja. Imamo potpisan veliki broj sporazuma", rekao je Radmanović.

Crnogorski predsjednik Vujanović naveo je da je konstatovano da je veliki efekat dobre međudržavne komunikacije uspjeh u koncipiranju sporazuma o granici koji je dogovoren u svim svojim dijelovima i ostalo je da bude dogovoreno vrijeme njegovog potpisivanja.

"Vjerujem da će to biti vrlo brzo i da se to mjeri mjesecima. To će biti sjajna poruka dvije države sa ovog prostora i dobar dokaz da je o ovom složenom i osjetljivom pitanju postignut dogovor koji može da bude za primjer", istakao je Vujanović.

On je naveo da su dvije države zaključile devet sporazuma, a da su četiri sporazuma u fazi dogovora.

Prema Vujanovićevim riječima, razgovarano je i o unapređenju ekonomskih odnosa i zaključeno da je u tom smislu potrebno iskoristiti postignuto u oblasti saobraćajne infrastrukture, kao što je prošle godine otvorena dionica puta ma magistralnom pravcu Herceg Novi - Trebinje.

"Postoji raspoloženje da se put na graničnom prelazu Šćepan Polje dovede do većeg nivoa, a Međudržavna komisija koja se bavi potrebom rekonstrukcije i izgradnjom nove pruge od Nikšića do Čapljine intenzivirala je rad", pojasnio je Vujanović.

On je najavio da će od narednog mjeseca biti uspostavljena avio-linija od Sarajeva do Podgorice.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE