• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik kandidat za predsjednika

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik potvrdio da će na oktobarskim izborima biti kandidat za predsjednika Republike Srspke.

Opozicija u RS najavljuje da će njihov kandidat biti poznat u srijedu, poslije potpisivanja Koalicionog dogovora opozicionih stranaka, tzv. Saveza za promjene.

Tada će biti poznat njihov kandidat i za funkciju člana Predsjedništva BiH, kaže lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić, prenijela je RTRS.

Sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima su nedavno potpisale Partija demokratskog progresa (PDP) i Narodni demokratski pokret (NDP) odnosno njihovi predsjednici Mladen Ivanić i Dragan Čavić.

Opozicija je definisala zajednički nastup kada je u pitanju izbor predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH iz RS, kao i zajedničku listu za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i predsjednik najveće opozicione stranke - SDS Mladen Bosić, koji je ocijenio da je to "početak zidanja bloka za promjene, koji bi trebalo da okupi sve stranke, organizacije i pojedince koji smatraju da RS treba da krene nekim drugim putem umjesto ovim kojim je išla osam godina s Miloradom Dodikom".

Opozicija je najavila da će raditi na promjenama u RS sa ciljem da sa vlasti sruše Dodika i, kako su rekli, njegov režim, dok je on odgovorio da se radi o "pokušaju da u Srpsku dođu takozvane mekše političke strukture".

Opšti izbori u Bosni i Hercegovini biće održani 12. oktobra, a Centralna izborna komisija (CIK) BiH će odluku o raspisivanju izbora donijeti 15. maja.

Oktobarski opšti izbori biće sedmi koji se sprovode u BiH poslije Dejtonskog mirovnog sporazuma.

(Tanjug, Foto: Miloš Miškov, Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE