• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Zamijenite nevažeće dokumente

Na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Banjaluka do sada je za 18.270 vozačkih dozvola i 10.459 ličnih karata istekao rok važenja.

"Do kraja ove godine rok važenja isteći će za 80.921 ličnu kartu, 45.860 vozačkih dozvola i 12.489 putnih isprava", rečeno je Srni u centru.

CJB Banjaluka poziva građane da na vrijeme izvrše zamjenu ličnih dokumenata, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja, ali i stvaranje gužvi na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata.

Prema Zakonu o ličnoj karti državljana BiH, građani su dužni da podnesu nadležnom organu zahtjev za zamjenu ličnih karata najkasnije 15 dana prije datuma isteka važenja.

Ako to ne učine, ovaj dokument prestaje da važi sa datumom isteka.

U slučaju kada je istekao rok važenja vozačke dozvole, lice uz zahtjev za izdavanje ovog dokumenta podnosi dokaz o prebivalištu odnosno boravištu, uvidom u važeću ličnu kartu.

"Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisana je novčana kazna od 30 KM za upravljanje vozilom sa vozačkom dozvolom kojoj je istekao rok važenja", upozoravaju iz policije.

Policija apeluje na građane čijim ličnim dokumentima je istakao rok važenja da bez odlaganja pristupe njihovoj zamjeni kako bi izbjegli snošenje zakonskih posljedica i sebi olakšali ostvarenje prava.

(Srna, Foto: Thinkstock)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE