• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće li Vučić ići u Sarajevo?

Vučić čeka zvaničan poziv Izetbegovića piše beogradski "Danas", dok "Novosti" kažu da će srpski premijer ići i pored diplomatskog gafa iz Sarajeva.

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić još nije dobio zvaničan poziv predsjedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića da posjeti Sarajevo i učestvuje na međunarodnoj investicionoj konferenciji u tom gradu, piše beogradski dnevnik "Danas".

"Kada dobijemo zvaničan poziv Izetbegovića, rado ćemo se odazvati", nezvanično je rečeno "Danasu" u kabinetu srpskog premijera na pitanje kada Vučić planira da ode u zvaničnu posjetu Sarajevu.

Izetbegović je u ponedjeljak rekao Tanjugu da je uputio poziv premijeru Srbije da učestvuje na Petoj međunarodnoj investicionoj konferenciji "Sarajevo biznis forum", koja se odrzava 14. i 15. maja u Sarajevu.

Izetbegović je rekao da se nada da će Vučić prihvatiti poziv, jer bi to, kako kaže, bila dobra prilika za razgovor o unapređenju ekonomske saradnje i zajedničkim projektima za ekonomski oporavak i razvoj dvije države.

"Novosti" ovakav poziv novom premijeru neke države da dođe na ekonomski skup umjesto prvo u zvaničnu posjetu, ocjenjuju kao diplomatski gaf, ali njihovi izbvori kažu da će Vučić ipak otići u BiH.

Kako prenose "dobro obaviješteni izvori" tog lista, predsjednik srpske vlade otići će u glavni grad BiH automobilom i bez obezbjeđenja i protokolarnih procedura.

"Bez obzira na kampanju koju sarajevski mediji, pojedini političari iz SDA i jurišnicima nevladinih organizacija vode protiv njega, premijer će otputovati u BiH kako bi pokazao ko je stvarni, a ko samo lider na papiru. Nema sumnje da će sve što je govorio u Beogradu ponoviti i u Sarajevu. Neće sigurno mijenjati svoje poznate stavove o BiH i RS", prenose "Novosti" nezvaničan stav iz Vučićevog okruženja.

(MONDO/agencije, Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE