• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Krimolovci” u aprilu pozvani 344 puta

Policijski službenici Sipe u aprilu su registrovali 344 poziva na telefonskoj liniji "Krimolovci", od kojih je 132 ocijenjeno neozbiljnim.

Iz Sipe je saopšteno da su u navedenom periodu od građana zaprimljene 72 korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i njihovim počiniocima na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko izvještaja.

Najveći broj informacija - 13 odnosio se na zloupotrebe položaja, a bilo je i devet za promet drogama.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija, 72 su zajedno sa izvještajima proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po sedam je postupala i Sipa.

U izvještajnom periodu pristigle su 62 povratne informacije od nadležnih policijskih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem "Krimolovaca".

Na osnovu toga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnim tužilaštvima tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima, te šest izvještaja na dalju ocjenu.

Policijski službenici Sipe dali su i 139 savjeta građanima koji su ih kontaktirali posredstvom anonimnog i besplatnog telefonskog broja "Krimolovci" - 080 020 505.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE