• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani najmanje vjeruju političarima

Najviše građana u BiH vjeruje medijima i vjerskim zajednicama, a najmanje političarima, rezultati su najnovijeg istraživanja agencije "Milenijum".

U istraživanju "Novinarstvo, javno mnjenje i medijske slobode u BiH" upoređeno je stanje u medijima u ovoj u odnosu na ranije godine.

Predsjednik Udruženja "BH novinari" Milkica Milojević rekla je na konferenciji za novinare u Banjaluci da ovo istraživanje pokazuje da raste percepcija građana da najveći uticaj na medije imaju političari, te da političare ispitanici smatraju glavnim kršiocima novinarskih prava i medijskih sloboda.

"Najveći dio ispitanika smatra da je sloboda medija u Federciji BiH malo ili nikako prisutna i da nema promjena u odnosu na prethodne godine, dok veći broj ispitanika iz Republike Srpske nego iz FBiH smatra da je sloboda medija u Srpskoj malo ili nikako prisutna, a primjetan je blagi trend negativne ocjene slobode medija u Srpskoj", istakla je Milojevićeva.

Najgledanije televizije kada je riječ o praćenju izborne kampanje u Federaciji BiH su Federalna televizija i BHT, a u Srpskoj su to Televizija "BN" i Radio-televizija Republike Srpske, pokazuje ovo istraživanje.

Istraživanje je provedeno od 25. marta do 15. aprila na reprezentativnom uzorku od 505 ispitanika metodom slučajnog odabira fiksnog telefona u BiH.

Povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija, u organizaciji njemačke fondacije "Fridrih Ebert" i Udruženja "BH novinari" u Banjaluci je održana prezentacija istraživanja "Novinarstvo, javno mnjenje i medijske slobode u BiH".

Prezentaciji su prisustvovali profesor na banjalučkom Univerzitetu Mladen Mirosavljević, komunikolog Borislav Vukojević, predstavnici medija, novinari i urednici.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE