• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuzla: Sanacija klizišta još nije počela

Sanacija klizišta na magistralnom putu Zvornik-Tuzla, u mjestu Babajići, još nije počela, iako je saobraćaj na ovoj dionici u potpunom prekidu.

Direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Tuzla Zdenko Tadić je nakon obilaska klizišta izrazio očekivanje da će Federalna direkcija cesta ubrzo početi sanaciju ovog lokaliteta i podsjetio da je saobraćaj preusmjeren na alternativne putne pravce preko Požarnice, odnosno Živinica.

On je rekao da sanacija klizišta za građane koji žive u naseljima s jedne i druge strane tunela, a koriste ovu putnu komunikaciju, ostaje i dalje problem, jer su putni pravci preko Živinica, odnosno Požarnice, zaobilazni i do 15 kilometara.

Govoreći o poplavama, Tadić je rekao da je pod vodom oko 300 hektara poljoprivrednog zemljišta na području opština Gračanica i Doboj Istok zbog izlivanja rijeke Spreče, kao i desetine hektara na područjima opština Kalesija i Živinice.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će se voda, uzvodno od Kalesije i Živinica, povući u narednih nekoliko dana, jer je rijeka Spreča odvodi prema Hidroakumulaciji Modrac.

"Problem ostaje nizvodno zbog visokog vodostaja u samoj Hidroakumulaciji, jer će narednih dana biti ispuštena velika količina vode na brani Modrac, pa će poplavljeno zemljište u opštinama Gračanica i Doboj Istok biti duže pod vodom, što znači da će na poljoprivrednim kulturama biti pričinjena velika šteta", ocijenio je Tadić.

(Srna, Foto: Kliks)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE