• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladićeva odbrana sa svjedocima iz Sarajeva

Ratko Mladić nije dobrog zdravlja, ali biće spreman za početak iznošenja odbrane pred Tribunalom izvođenjem svjedoka iz Sarajeva.

"Svako ko zna kako izgleda neko ko je pretrpio tri moždana udara može da zaključi sam da general nije dobrog zdravlja", rekao je njegov advokat Branko Lukić, navodeći da će Mladić, vjerovatno, biti spreman za početak iznošenja odbrane, pošto je imao priliku da se odmori ovih nekoliko mjeseci.

On je naveo da odbrana ima spisak svjedoka, ali da još nije sa svima razgovarala te dodao da je poznato da će prvi svjedoci biti iz Sarajeva, ali nije mogao reći imena, jer je spisak povjerljive prirode i treba da se utvrde zaštitne mjere za svjedoke.

"Mi ćemo da počnemo izvođenje naše odbrane uglavnom sa svjedocima iz Sarajeva, prema hronologiji kako je i počelo haško tužilaštvo, a zatim čemo ići po opštinama sa istoka za koje je Mladić optužen, pa na zapad, pa onda Srebrenica, a na samom kraju ćemo vjerovatno izvesti sve naše vještake", rekao je Lukić.

On je potvrdio da je odbrana spremna da počne svoje izlaganje, ali da zbog kratkog roka, nije uspjela da završi sve što je neophodno da bi doveli predmet odbrane do kraja.

"Sa većinom svjedoka smo uspjeli da razgovaramo, ali stranci moraju da budu traženi putem ambasada i to je dug postupak. Nismo uspjeli da razgovaramo ni sa jednim stranim svjedokom. Čeka nas još dosta rada", rekao je Lukić.

Lukić je napomenuo da bi prije početka odbrane, 19. maja, Mladića trebalo da posjete ruski ljekari da bi konačno utvrdili njegovo stanje, ali da nije poznato da li će njihov nalaz uvažiti sudsko vijeće.

"Trebalo je da ga posjete 21. aprila, ali je to odgođeno, zbog promjene sastava ljekarske komisije koja će posjetiti Mladića, pa umjesto psihijatra treba da dođe neuropsihijatar, jer smo mi to tražili", naveo je Lukić.

On je ponovio da će odbrana i dalje insistirati da Mladić prati suđenje samo četiri dana u sedmici po četiri sata, a ne pet dana kao što je haško sudsko vijeće donijelo odluku te dodao da su s tim saglasni i haški ljekari.

(Srna, Foto: screenshot YouTube)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE