• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i toplo vrijeme, sa najvišom dnevnom temperaturom od 24 do 30 stepeni Celzijusovih.

Jutro pretežno vedro uz malo oblaka, a ponegdje oko rijeka i po kotlinama na sjeveru i istoku sumaglica i magla, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Poslije podne i uveče na sjeveru i zapadu postepeno naoblačenje, koje tokom noći donosi slabu kišu.

Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica šest, Foča i Nevesinje osam, Bileća i Višegrad 11, Sarajevo i Livno 12, Han Pijesak i Novi Grad 13, Zvornik i Zenica 14, Banjaluka, Trebinje i Doboj 15, Bijeljina, Prijedor, Tuzla i Mostar 16, Neum 18 i Bihać 20 stepeni Celzijusovih.

UMJERENA FREKVENCIJA SAOBRAĆAJA

U većini krajeva u Republici Srpskoj i Federacije BiH (FBiH) saobraćaj se odvija po suvim kolovozima, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina vozačima se skreće pažnja na odrone kamenja i zemlje na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionici Bileća - Gacko, lokalitet Stepen, zbog opasnosti od odrona, saobraćaj se odvija usporeno jednom kolovoznom trakom, a regulisan je privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Zbog oštećenja kolovoza, jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Brod - Odžak, u mjestu Velika Brusnica, opština Brod, u dužini oko 100 metara i na regionalnom putu Banjaluka - Čađavica, na četvrtom kilometru od Nule prema Kolima, gdje je oštećen kolovoz u dužini od oko 50 metara.

Saobraćaj je, zbog rekonstrukcije mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, potpuno obustavljen na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, dionica Derviši -Klašnice, i za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka - Klašnice.

U toku je rekonstrukciji kolovoza na putu Krepšić - Brčko - Bijeljina i Karakaj - Jardanska petlja, zbog čega će se saobraćaj na mjestu izvođenja radova odvijati naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

Deminiranje terena izvodi se na magistralnom putu Brod - Odžak, na lokalitetu Šikare, te od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac, preko Dubrava i Međaša.

Na Graničnom prelazu "Kamensko", zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na prelaz Gorica - Vinjani Donji.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE