• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka: Uhapšeni falsifikatori alkoholnih pića

Više lica uhapšeno u velikoj akciji policije na suzbijanju nezakonitih punionica alkoholnih pića.

 Banjaluka: Uhapšeni falsifikatori alkoholnih pića Izvor: MONDO

Pripadnici Jedinice za posebne istrage MUP-a RS i inspektori CJB Banjaluka otkrili su juče ujutro ilegalnu punionicu alkoholnih pića u Zabrđu kod Kotor Varoša, u okviru akcije razbijanja alko-mafije u RS, saznaju "Nezavisne novine" iz izvora bliskih istrazi.

Nakon pretresa uhapšen je Milivoje Marić, Travničanin koji sa porodicom živi u toj kući, a policijska akcija u Zabrđu uslijedila je nakon hapšenja dvije osobe iz Kotor Varoši, koje su se bavile preprodajom droge, saznaje "EuroBlic".

"Ti ljudi su u toku kriminalističke obrade policiji dali podatke o nelegalnoj punionici pića u Zabrđu i o ljudima koji se bave nezakonitom proizvodnjom. Ima indicija da je u ilegalnu proizvodnju alkoholnih pića bila uključena i supruga Milivoja Marića", rekao je listu izvor blizak istrazi.

U ilegalnoj punionici pića policija je, navodi izvor lista, našla veću količinu čistog alkohola, destilovane vode, raznih hemijskih sredstava i boca napunjenih pićima koja su tu proizvedena.

Komšije porodice Marić iz Zabrđa rekle su da su od novinara prvi put čuli da se u njihovom naselju nelegalno proizvode alkoholna pića i da se ni po čemu nije moglo naslutiti da se u komšiluku nalazi ilegalna punionica.

"Marići su vrijedni ljudi, ne mogu da povjerujem da su se bavili bilo kakvim lopovlukom”, rekao je jedan od komšija.

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja juče je potvrdila da su pripadnici jedinica za posebne istrage MUP-a Republike Srpske (RS) u saradnji sa pripadnicima Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka pretresali objekate na području Trna, Tunjica, Vrbanje, na stočnoj pijaci i u Kotor Varoši.

Šoja je podsjetila da su pretresi vršeni u okviru akcije suzbijanja nezakonitih punionica alkoholnih pića na širem području Banjaluke na osnovu naredbe Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Ona je najavila da će više detelja o samoj akciji biti saopšteno sutra.

Šoja je ranije potvrdila Srni da je u akciji, koja je počela rano jutros na širem području Banjaluke, više lica uhapšeno, a pronađena je i velika količina alkoholnih pića sa falsifikovanim akciznim markicama,

"Akcija pretresa provodi se zbog postojanja osnova sumnje da su određena lica počinila krivična djela nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet škodljivih proizvoda, falsifikovanja znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova, neovlaštene upotrebe firmi, uzoraka i modela", precizirala je Šoja.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE