• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Snijeg u romanijskoj regiji

Kolovozi u Republici Srpskoj ovog jutra su mokri i klizavi, dok u romanijskoj regiji u višim predjelima pada snijeg.

Zbog toga iz Auto-moto saveza Republike Srpske savjetuju oprezniju i sporiju vožnju.

Dežurne ekipe "Romanijaputeva" čiste i posipaju kolovoz na kojem ima raskvašenog snijega.

U zapadnim krajevima Republike Srpske mjestimično je smanjena vidljivost u višim predjelima, zbog magle ili niske oblačnosti.

Od 5.45 čaosva zbog odrona za saobraćaj je bila zatvorena dionica magistralnog puta Brod - Miljevina, u mjestu Kuta, a od 6.30 časova u saobraćaj je puštena jedna kolovozna traka tako da se vozila, trenutno, propuštaju naizmjenično.

Zbog pucanja odvodne cijevi na magistralnom putu Milići - Vlasenica, na samom ulazu u Vlasenicu, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom kolovoznom trakom.

Zbog minerskih radova privremeno će biti obustavljen saobraćaj od 13.30 do 14.00 časova na dionici putnog pravca Doboj - Tuzla (Poljice-Gavrići), na lokalitetu prema Stanić Rijeci i na raskrsnici prije tunela.

Na lokalitetu Stepen, na dionici magistralnog puta Bileća - Gacko, zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija usporeno jednom kolovoznom trakom, uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Klašnice - Prnjavor u mjestu Čardačani saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom zbog pojave klizišta u dužini od 100 metara.

Zbog oštećenja kolovoza jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu Brod - Odžak, u mjestu Velika Brusnica, opština Brod, u dužini oko 100 metara.

Na magistralnom putu Drinjača - Vlasenica u Kušlatu oštećen je kolovoz u dužini oko 20 metara i saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom, kao i na regionalnom putu Banjaluka - Čađavica, na četvrtom kilometru od Nule prema Kolima, gdje je kolovoz oštećen u dužini od oko 50 metara.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Dragočajke u Zalužanima, do 27. jula na snazi je potpuna obustava saobraćaja na regionalnom putu Banjaluka - Klašnice, dionica Derviši - Klašnice. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava na magistralni put Banjaluka - Klašnice.

Na autoputu Banjaluka - Gradiška, dionica Glamočani - Čatrnja, vozi se po mokrom i klizavom kolovozu.

Zbog izvođenja radova na sistemu naplate putarine na autoputu u mjestu Jakupovci saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Iz AMS mole vozače da na toj lokaciji voze opreznije i da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Radovi na rekonstrukciji kolovoza izvode se na dionici magistralnog puta Krepšić - Brčko - Bijeljina i Karakaj - Jardanska petlja, zbog čega se saobraćaj, na mjestu izvođenja radova odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom kolovoznom trakom.

U toku je izvođenje radova, u okviru projekta sistema vodosnabdijevanja, na dionici Srpske Toplice - Karanovac magistralnog puta Banjaluka - Jajce, zbog čega je svakim danom, osim nedjelje, izmijenjen režim odvijanja saobraćaja u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na području opštine Teslić saobraćaj se na dijelu magistralnog puta i regionalnog puta prema Prnjavoru odvija uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - granica Republike Srpske/FBiH (Karuše), na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja.

Povremene obustave saobraćaja na svaki puni čas trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 časova.

Zbog izgradnje autoputa izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu regionalnog puta u mjestu Vijaka, opština Prnjavor, a saobraćaj je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom.

Saobraćaj na regionalnom putu Bratunac - Bjelovac, zbog radova odvija se usporeno, naizmjenično jednom trakom.

Zbog odrona obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na dionici regionalnog puta Podgradci - Mrakovica, na dionici koja od Gradiške vodi prema Kozari.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, saobraća se na dionicama regionalnih puteva Zagon - Jasik i Ukrina - Gornja Vijaka.

Deminiranje terena izvodi se na magistralnom putu Brod - Odžak, na lokalitetu Šikare, pa od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Gornja Vijaka - Razboj, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima težim od pet tona ukupne mase i višim od 3,5 metara. Na putu Brod na Drini - Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za teretna vozila teža od 12 tona.

Zbog izlivanja vode na kolovoz u podvožnjaku na ulazu u Žepče u FBiH sa magistralnog puta, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.

Na dionici Simin Han - Kalesija, u mjestu Babajići, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se za putnička vozila i autobuse odvija naizmjenično jednom trakom. Teretna vozila se preusmjeravaju na alternativni pravac.

Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije, uključujući putne pravce Sarajevo - Olovo - Kladanj i Livno - Bosansko Grahovo.

Na graničnom prelazu Kamensko, zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila. Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na prelaz Gorica - Vinjani Donji.

PREKO ROGOJA OTEŽAN SAOBRAĆAJ

Na putnom pravcu Foča - Sarajevo, preko prevoja Rogoj, saobraća se veoma otežano zbog snijega koji od noćas pada, rečeno je Srni u Saobraćajnoj policiji u Foči. 

Na ovom planinaskom prevoju palo je od 25 do 30 centimetara snijega. 

U policiji kažu da se sa obje strane Rogoja zaglavio po jedan kamion, tako da je saobraćaj usporen. 

Snijeg i dalje pada veoma intenzivno na području od Trnova do Miljevine, pa su zimske službe "Srbinjeputeva" izašle na teren. 

Otežano se saobraća i na dionici ove magistrale od Foče do Miljevine zbog obrušavanja kamenja i zemlje na kolovoz. 

Na lokalitetu Vranovske stijene, desetak kilometara od Foče, saobraćaj je jutros bio obustavljen oko sat vremena, dok mašine "Srbinjeputeva" nisu očistile kolovoz. 

Na tom mjestu policija trenutno reguliše saobraćaj i vozila se naizmjenično propuštaju jednom kolovoznom trakom, ali se kamenje i dalje osipa, što predstavlja veliku opasnost za vozače, rečeno je u Saobraćajnoj policiji Foča. 

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE