• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvijanović: Ima dovoljno novca za penzije

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Mrkonjić Gradu da u Srpskoj ima dovoljno novca za isplatu penzija.

"To je naše suštinsko opredjeljenje i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja može izvršavati sve obaveze, iako ima dodatna opterećenja zbog penzionera koju su stekli penziju na prostoru Federacije BiH, što košta više od sedam miliona KM svakog mjeseca", rekla je novinarima Cvijanovićeva, istakavši da FBiH mora izvršavati ustavnu obavezu.

Ona je napomenula da penzije u Srpskoj kasne onim licima koji je dobijaju posredstvom pošte i da se na to ne može uticati.

Govoreći o zakonu o pravima povratnika, koji je usvojen u Federaciji BiH, Cvijanovićeva je rekla da će parlament Srpske uložiti tužbu Ustavnom sudu BiH.

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije BiH usvojili su 11. aprila na vanrednoj sjednici Zakon o pravima povratnika u prijeratno mjesto prebivališta u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

Prema ovom zakonu, povratnikom se smatra lice koje je ostvarilo ili će ostvariti pravo na povratak iz FBiH u Republiku Srpsku i Brčko distrikt, uz obaveznu prijavu mjesta prebivališta u mjestu povratka, bez ograničenja u pogledu datuma prijave u mjestu prijeratnog prebivališta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE