• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prestanak padavina tek u subotu

U BiH sutra se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima, ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, a na planinama susnježica i snijeg.

Najviša dnevna temperatura biće od sedam do 17 stepeni Celzijusovih.

U Republici Srpskoj se, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuju obilne kiše i pljuskovi, a na istoku i jugu i grmljavina.

Najveća količina padavina biće na području Podrinja i Posavine, a kasno popodne i do kraja dana i u Krajini, gdje se očekuje od 40 do čak 70 litara po metru kvadratnom, ponegdje i do 100 litara.

Na planinama se očekuje susnježica i snijeg uz formiranje snježnog pokrivača.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica minus tri, Ivan-sedlo pet, Sokolac šest, Sarajevo osam, Bugojno, Livno, Srebrenica i Tuzla devet, Gradačac, Zenica i Zvornik 10, Banjaluka, Bijeljina, Doboj i Sanski Most 11, Trebinje 12, Bihać i Prijedor 14, Mostar 15 i Neum 16 stepeni Celzijusovih.

Federalni hidrometeorološki zavod je izdao narandžasto upozorenje zbog obilnih padavina koja se očekuju u centralnim i sjeveroistočnim područjima u naredna dva dana.

Iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH javili su da će kiša padati i narednih dana, te da snijeg već uveliko pada na Igmanu.

"Padavine uz niske temeprature su najavljene i za naredna tri dana. Intenzivnije padavine su najavljene za sutra, gdje se očekuje da će prosječno biti od 20 do 70 ml kiše. Prema mjerenju jutros u sedam sati, na Bjelašnici i Igmanu je palo 12 centimetara snijega te se očekuje da će se u toku dana biti još više padavina. Povećanje temperatura, ali ne i prestanak padavina, najavljeno je tek za subotu, a do tad će biti hladno, uz obilne padavine i grmljavinu", kazala je Ismira Ahmović, iz Federalnog hidrometereološkog zavoda BiH.

(MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE