• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svilanović sa Vujanovićem u Sarajevu

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović sastao se sa Generalnim sekretarom RCC-a Goranom Svilanovićem u Sarajevu.

Generalni sekretar Savjeta za regionalnu saradnju Goran Svilanović sastao se danas u Sekretarijatu ove organizacije u Sarajevu sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem.

Svilanović je tokom sastanka naglasio značaj snažne podrške zvaničnika iz regiona regionalnoj saradnji podvukavši njihovu opredjeljenost i posvećenost sprovođenju strategije Savjeta za regionalnu saradnju pod nazivom „Jugoistočna Evropa do 2020“.

„Potpuno i efikasno sprovođenje strategije ‘Jugoistočna Evropa 2020’ je u interesu svakog građanina regiona, jer za cilj ima ublažavanje efekata ekonomske i socijalne krize kao i unapređenje života svih nas. Podrška koju Savjet za regionalnu saradnju kao inicijator ovog poduhvata i glavni promoter regionalnog prosperiteta kontinuirano dobija od lidera iz regiona, kao sto je i sam predsjednik Vujanović, dokaz je da idemo u pravom smjeru i nastavićemo da radimo na postizanju krajnjeg cilja strategije, a to je otvaranje 1 miliona radnih mjesta do 2020. godine“.

Predsjednik Vujanović je ponovio da su dobri odnosi zemalja u regionu, zasnovani na međusobnom povjerenju i saradnji, glavni preduslov procesa integracije u Evropsku uniju.

„Crna Gora se vec dokazala kao lider u uspostavljanju dobrosusjedskih odnosa. Oni su neophodni za ekonomski oporavak regiona u cjelini, ali i svake zemlje pojedinačno. Nasa tržista su pojedinačno gledano mala i fragmentirana, a mi mozemo nešto promijeniti i pozabaviti se izazovima modernog vremena samo ukoliko udružimo snage“.

Vujanovic se nalazi u dvodnevnoj posjeti glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje učestvuje na 5. godišnjem investicionom poslovnom forumu koji se odrzava 14. i 15. maja 2014. godine. Na marginama konferencije predsjednik Vujanovic ce imati brojne bilateralne susrete.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE