• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevski policajci obustavljaju rad?

Sindikat policije Kantona Sarajevo saopštio je da će u narednom periodu donijeti odluku o pokretanju radikalnih sindikalnih aktivnosti.

Sindikat je saopštio da najavljene aktivnosti neće isključivati djelimične ili potpune obustave rada zbog poraznog radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa policijskih službenika.

U saopštenju, koje je potpisao predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo Nedžib Đozo, navodi se da je ova sindikalna organizacija pokušavala da stupi u kontakt sa vršiocem dužnosti premijera i ministrom finansija Kantona Sarajevo Muhamedom Kozadrom s ciljem iznalaženja adekvatnog rješenja za porazan radno-pravni i ekonomsko-socijalni status policijskih službenika Kantona Sarajevo.

"Predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo su u proteklom periodu pokušali da razgovaraju sa Kozadrom, ali svi naši dobronamjerni pokušaji da se na društveno opšteprihvatljivi način iznalaze rješenja za poboljšanje radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa naših članova su ignorisani na krajnje nekorektan način", ističe Đozo.

Iz sindikalne organizacije ukazuju da njeni članovi, policijski službenici, svojim tijelima štite mjesta u kojima ministar Kozadra gradi neke svoje bastione nedodirljivosti, izražavjući nezadovoljstvo što im nije pružena prilika za razgovor.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE