• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sava prelazi nasip u Bijeljini

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da nasip na rijeci Savi mjestimično preliva, a najviše u dijelu kod Batkovića i Ostojićeva.

"Dio na Rači, kod starog graničnog prelaza, i dalje preleva i to manjim intenzitetom. U toku je iseljavanje stanovništva iz Velina sela, Ostojićeva, Broca i Balatuna", rekao je Mićić nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Bijeljina, kojoj je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je rekao da će voda, koja je prošla kroz Doboj, a koja je sada u Šamcu i Brčkom, najvjerovatnije, završiti u Semberiji, ali da raduje informacija da je opao nivo rijeke Save u Brčkom.

"Najveći problem biće ukoliko se izlije Sava i ako nasipi, koji su u velikoj mjeri oštećeni, popuste, s obzirom da mora biti evakuisano više od 6.000 ljudi, a znamo da je evakuacija jedna od najzahtjevnijih akcija u bilo kojim uslovima da se provodi", istakao je Mićić.

On je podsjetio da je jutros već stigla pomoć Vlade Srpske - dva helikoptera sa hranom.

"Nadam se da ćemo uz pomoć institucija, Vlade uspjeti da se izborimo sa ovom nepogodom, a dobili smo i obećanje od predsjednika Republike. Za sada nam najviše treba hrane, vode i ćebadi, a poslije toga pumpe za ispumpavanje voda iz zaplavljenih objekata i sušilice", naveo je Mićić.

(Tekst i foto: Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE