• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Biće proglašeni dani žalosti u RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je poplavama najugroženije područje opštine Šamac, jer je cijeli grad pod vodom.

Skoro kompletno stanovništvo je evakuisano iz grada, a Dodik je istakao da im sigurno predstoji najteža noć do sada.

Kada je riječ o Bijeljini, Dodik je naveo da je dobra vijest da se nivo rijeke Save spušta i da je stanje u centru grada gotovo normalizovano, a da je loša vijest da je dio nasipa koji brani Bijeljinu od Save probijen i ugrožava obradive površine i određeni broj sela.

"I pored toga, stanje nije alarmantno i ne treba širiti paniku. Vidimo da postoje u Bijeljini neki koji to pokušavaju na drugačiji način da predstave, što je potpuno nepotrebno i nekorektno, te nije u funkciji solidarnosti u Srpskoj", rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je napomenuo da se situacija u Doboju stabilizuje i da je moguć ulazak u grad vozilima, što bitno olakšava dostavljanje pomoći, te dodao da sada treba poštovati uputstva i pristupiti dezinfekciji kako bi se spriječila zaraza.

"Šteta koja je nastala je ogromna. Sada, kao odgovorno društvo, moramo da donesemo niz mjera kojima ćemo pokušati sanirati bar dio šteta", rekao je Dodik, ističući da je ogroman gubitak u ljudskim životima, zbog čega će biti proglašeni dani žalosti u Srpskoj.

Dodik je naglasio da su ovo najteži dani za Republiku Srpsku od rata.

Predsjednik Srpske je naveo da vanredna situacija u Srpskoj znači da se sva sredstva moraju bez pogovora ustupiti na raspolaganje nadležnim službama i zahvalio svima koji su već pružili pomoć ugroženima u poplavi.

"Zahvalan sam ljudima od Trebinja do Novog Grada, zahvalan sam onima koji se nisu ponašali ležerno, gledajući kako neko ima problema. Vidio sam ljude, koji su juče bili uplašeni za vlastitu imovinu i živote, a danas donose pomoć za one kojima je ona potrebna. Ponosan sam na to što je Srpska pokazala svoje humano lice", rekao je Dodik.

On ističe da je zahvalan i za pomoć koja je dolazila iz opština u Federaciji BiH - Tuzle i Gradačca u Šamac, ali i za pomoć iz Rudog i Istočnog Sarajeva Bijeljini, kao i da je zahvalan vladama Hrvatske i Slovenije, posebno državi Izrael, te Ruskoj Federaciji.

Predsjednik Srpske zahvalio je i RTRS-u na izvještavanju u dane poplava u Srpskoj.

(Srna, Foto: Vlada RS)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE