• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Produžen pritvor "alkodilerima"

Banjalučko Okružno tužilaštvo predložilo je pritvor za sedmoro osoba koja su uhapšena 24. maja u Banjaluci, Kotor Varoši i Trnu u akciji "Alkohol".

 Produžen pritvor "alkodilerima"  Izvor: MONDO

Pritvor je predložen za K.Z. (32), K.S. (54), K.G. (26), K.D. (27), P.M. (32), M.S. (37)i M.M. (41) zbog postojanja sumnje da su proizvodili i stavljali u promet škodljive proizvode, falsifikovali znakove za obilježavanje robe, mjera i tegova, neovlašteno upotrebljavali tuđe firme, uzorke ili modele, nedozvoljeno trgovali i obmanjivali kupce.

Uhapšenima se stavlja na teret da su od decembra prošle godine do 24. maja ove godine na području Banjaluke i Kotor Varoši organizovali nelegalnu proizvodnju alkoholnih pića, nabavljali 96-odstotni alkohol etanol, arome, boje, čepove, ambalažu i destilovanu vodu, te tako pripremljen alkohol punili u staklene boce, zatim lijepili pripremljene etikete i akcizne markice i tako flaširan alkohol stavljali u prodaju.

Oni su organizovali prepakiranje orginalnih pakovanja praška za veš "oniks" i "ava" u falsifikovane ambalaže praška "tajd", kupovali domaće vino nepoznatih proizvođača, te GA prepakirali u staklene boce, lijepili falsifikovane etikete i akcizne markice i stavaljali u prodaju, kao i kafu "frank", te začin "bag".

Tužilac je mjeru pritvora predložio zbog postojanja mogućnosti uticaja na svjedoke, a o njoj će odlučiti sudija za prethodni postupak banjalučkog Osnovnog suda, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE