• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alijagićima obveznice umjesto gotovine?

Braći Alijagić iz Trebinja najvjerovatnije neće biti isplaćena gotovina od 36 miliona KM, već obveznice, izjavio ministar Džombić

 Alijagićima obveznice umjesto gotovine? Izvor: MONDO

Ministar finansija Republike Srpske (RS) Aleksandar Džombić rekao je danas da nema ništa od isplate oko 36 miliona KM u gotovini radi naknade materijalne štete za oduzeti repromaterijal braći Salihu i Muharemu Alijagić iz Trebinja.

"Od isplate gotovine nema ništa, zato što smo mi u posljenjim Izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjeg duga RS uveli da su dugovi opština takođe unutrašnji dug i da će se izdati obveznice na period od 15 godina uz grejs period od pet godina i kamatnu stopu od 1,5 odsto", rekao je Džombić, komentarišući odluku Ustavnog suda BiH koji je prihvatio apelaciju braće Alijagić i potvrdio dio presude Okružnog suda iz Trebinja iz 2004. godine.

Ukoliko ta odluka suda ostane na snazi, Džombić je izjavio novinarima da će naknada za materijalnu štetu braći Alijagić biti isplaćena izdavanjem obveznica, u skladu sa Izmjenama i dopunama Zakona o utvrđivanju i načinu izmirenja unutrašnjeg duga RS.

Ustavni sud BiH donio je odluku kojom je prihvatio apelaciju braće Alijagić i potvrdio dio presude Okružnog suda Trebinje iz 2004. godine, koji se odnosi na isplatu naknade za materijalnu štetu za oduzeti repromaterijal, dok je dio presude za naknadu materijalne štete za izuzete mašine i kamate vratio na ponovni postupak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE