• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PDP ostao i bez Mikerevića

Bivši premijer RS i član glavnog odbora PDP-a Dragan Mikerević napustio je stranku i ubuduće će u Parlamentu RS djelovati kao nezavisni poslanik.

 PDP ostao i bez Mikerevića Izvor: MONDO

Osim Mikerevića, Partiju demokratskog progresa napustili su i Siniša Marić, odbornik PDP-a u Skupštini opštine Doboj i Jelena Poljašević, koja je takođe član GO stranke, javila je banjalučka Alternativna televizija (ATV).

Nakon ostavke koju je na funkciju premijera RS podnio početkom 2005. godine, Mikerević se gotovo potpuno povukao sa političke scene RS. Posvetio se poslu u Savezu računovođa i revizora Srpske, gdje radi kao predsednik Upravnog odbora.

Prema pisanju štampe u BiH, njegovo ime se veže uz „aferu Vitol" i pominje kao jedan od mogućih osumnjičenih u istrazi Specijalnog tužilaštva u vezi sa nezakonitostima u sklapanju ugovora Rafinerije „Brod" i ove londonske kompanije.

Člansku knjižicu PDP u posljednjih nekoliko mjeseci vratilo je na desetine članova ove partije, a najveći dio visoko obrazovanih ljudi odavno se ispisao iz redova stranke.

Iz partije Mladena Ivanića izašli su Boško Tomić, doskorašnji ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Rajko Latinović, nekadašnji ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u vladi eksperata, Petar Kunić, bivši potpredsjednik Vlade RS, koji se odavno pozdravio s PDP, kadrovi Stevan Stević, Stevo Pašalić, Ljubomir Trifunović, Zoran Mastilo, Vlado Simeunović, koji je bio savjetnik premijera RS, Risto Kozomara, nekadašnji direktor Kliničkog centra Banjaluka, Milorad Balaban, bivši ministar zdravlja RS, kao i Mihajlo Tovirac, odbornik u SO Šamac.

Predsjednik Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić rekao je da je odluka Dragana Mikerevića da istupi iz ove stranke njegova lična odluka, naglasivši da je Mikerević, ulaskom u PDP, ostvario sve što je jedan političar mogao imati.

"Dragan Mikerević je, kao član ove stranke, bio predsjedavajući Savjeta ministara BiH, predsjednik Vlade Republike Srpske i njegova odluka je njegov izbor", rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, opštinski odbor u Doboju, na čijem čelu je bio Mikerević, ostvario je loše rezultate na proteklim lokalni izborima, gdje su dobili podršku četiri odsto glasačkog tijela.

"Statutom stranke predviđeno je da se za tako loše rezultate razriješi Opštinski odbor, što je i učinjeno", istakao je Ivanić.

On je dodao da stari opštinski odbor u Doboju, na čelu sa Mikerevićem, koji je i poslanik u Narodnoj skupštini RS, nije mogao napraviti ništa, i izrazio uvjerenje da će novi odbor ostvariti bolje rezultate od svojih prethodnika.

Ranije su PDP napustila dvojica ministara finansija, Milenko Vračar i Simeun Vilendečić, koji su, prema pisanju banjalučke štampe, ogorčeni na ulogu Mladena Ivanića u njihovoj profesionalnoj karijeri.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE