• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prošli" prijedlozi iz Mape puta BiH

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima i Prijedlog zakona o graničnoj kontroli.

 "Prošli" prijedlozi iz Mape puta BiH Izvor: MONDO

Predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić istakao je da je na sjednici usvojen i Prijedlog zakona o kontroli i kretanju oružja i vojne opreme, kao i Prijedlog zakona o spriječavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Prema njegovim riječima, postignut je kompromis o utvrđivanju Prijedloga odluke obaveznog međusobnog usklađivanja entitetskih, kantonalnih i propisa Brčko distrikta o oružju i njihovom usklađivanju sa međunarodnim aktima. Špirić je ocijenio da je  sjednica Savjeta ministara BiH jedna od najboljih i istakao da je to veliki iskorak BiH.

On je naveo da su utvrđeni prijedlozi zakona veoma značajni za provođenje uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima i izrazio nadu da će Parlamentarna skupština BiH na zajedničkoj sjednici oba doma po hitnom postupku usvojiti ove zakonske akte.

Savjet ministara je danas nakon redovne sjednice održao tematsku sjednicu koja je posvećena NATO integracijama na kojoj je, između ostalog, odobrena komunikaciona strategija u NATO integracijskom procesu s ciljem podizanja nivoa informisanosti javnosti o NATO-u i obezbijeđivanju podrške građana za ulazak u Alijansu.

"Ova tematska sjednica znak je da BiH drži do puta ka NATO-u i u tom smislu postoji značajan napredak", rekao je Špirić i naglasio da put BiH ka NATO-u karakteriše visok stepen izvršavanja obaveza.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE