• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastavnica šamarala učenika invalida?

N.Đ., učenik sedmog razreda banjalučke OŠ "Georgi Stojkov Rakovski", koji je osamdesetodstotni invalid, fizički napadnut na času engleskog jezika

 Nastavnica šamarala učenika invalida? Izvor: MONDO

Nastavnica engleskog jezika u banjalučkoj Osnovnoj školi "Georgi Stojkov Rakovski", Slavica Gavrić, u utorak je na času, bez ikakvog razloga, povukla za uvo i ošamarila učenika sedmog razreda N. Đ., koji je osamdesetodstotni invalid, civilna žrtva rata, piše banjalučki "Fokus".

"Moj sin je samo krenuo da baci smeće, a nastavnica je odjednom počela da histeriše i psuje, a onda ga je povukla za uvo i ošamarila. On je invalid, civilna žrtva rata. Sve se desilo dok je trajala nastava, oko 16.30 časova", rekao je dječakov otac i naglasio da njegov sin nije uradio ništa što bi uzrokovalo takvo ponašanje nastavnika. On je rekao da je dječak primjeran učenik i da ima pozitivne ocjene iz engleskog jezika.

"Njegovi drugovi u razredu plakali su kad se to desilo, a bili su i uplašeni zbog takvog ponašanja nastavnice. Djeca su policiji potvrdila šta se desilo, a nastavnica sve negira. Saznao sam da juče nije bila na nastavi, navodno je rekla da je bolesna. Direktor škole je rekao da će pokrenuti disciplinski postupa", kazao je dječakov otac.

Direktor OŠ "Georgi Stojkov Rakovski", Dušan Mišljenović, rekao je da je u toku proces utvrđivanja činjeničkog stanja.

"Dok se ne utvrdi šta se desilo ne mogu komentarisati. U to vrijeme bio sam odsutan, odnosno na ekskurziji, tako da vam ništa ne mogu reći", kazao je Mišljenović.

U Ministarstvu prosvjete i kulture RS kažu da su informisani o incidentu koji se dogodio u ovoj školi.

"Od rukovodstva škole i stručne službe očekujemo da utvrde činjenice i preduzmu mjere u skladu sa zakonom", kazala je Branka Rogač, službenica za odnose s javnošću u resornom ministarstvu.

Prema Zakonu o osnovnom obrazovanju i vaspitanju Republike Srpske, direktor škole pokreće disciplinski postupak protiv nastavnika, stručnog saradnika i ostalih radnika koji učinu povredu radne dužnosti, a disciplinski postupak provodi disciplinska komisija u skladu s opštim aktom škole, kojim se utvrđuju lakše i teže povrede radnih dužnosti.

"Direktor donosi konačnu odluku i izriče disciplinsku mjeru. Među težim povredama radnih dužnosti nastavnika jesu, nasilno ponašanje prema učenicima, radnicima i trećim licima, vrijeđanje učenika na času ili u školi, cijelog odjeljenja, roditelja učenika ili radnih kolega. Ako se utvrdi da je nastavnik, odnosno saradnik učinio težu povredu radne dužnosti, direktor škole može da otkaže ugovor o radu nastavniku", istakla je Rogačeva.

(MONDO, na slici: OŠ "Georgi Stojkov Rakovski" u Banjaluci)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE