• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić povrijeđen Inckovim pismom

Prvi parlamentarac RS izjavio da je povrijeđen tonom pisma visokog predstavnika, ali kaže da je lično miran bez obzira na bilo kakvu Inckovu namjeru.

 Radojičić povrijeđen Inckovim pismom Izvor: MONDO

"Pomalo sam povrijeđen tonom pisma koje je upućeno i nisam imao slično iskustvo ni sa jednim visokim predstavnikom do sada", istakao je Radojičić.

Radojičić smatra da je sam ton pisma bio potpuno nepotreban i da se u diplomatskom obliku moglo i drugačije formulisati, podsjetivši da je parlament RS kolektivni organ i da on može kolektivno da odluči.

On je za "Euro Blic" ponovio da je vrlo teško očekivati da Narodna skupština RS poništi zaključke, jer dosadašnji međustranački razgovori pokazuju da nisu imali antidejtonsku namjeru.

Radojičić je dodao da će Narodna skupština RS zasjedati 10. juna i da se ovo pitanje može u nekom obliku razmatrati na toj redovnoj sjednici.

Narodna skupština RS usvojila je 14. maja ove godine set zaključaka u vezi sa Informacijom o efektima prenosa ustavnih ovlaštenja sa RS na institucije BiH, kojim se tvrdi da prenos nadležnosti bez prethodnog dogovora entiteta nije ustavan.

Incko je 25. maja uputio pismo Radojičiću, Kuzmanoviću, Dodiku, potpredsjednicima Narodne skupštine RS Šefketu Hafizoviću i Nadi Tešanović u kojem je naveo da su za zaključci parlamenta Srpske o efektima prenosa ustavnih ovlaštenja sa RS na institucije BiH neprihvatljivi.

Predsjednici i predstavnici parlamentarnih stranaka iz RS u srijedu su na sastanku sa predsjednikom Srpske Rajkom Kuzmanovićem jednoglasno odlučili da pozovu visokog predstavnika u BiH da razgovara sa predstavnicima Narodne skupštine RS, a ako treba i sa predsjednikom RS i predsjednikom Vlade RS kako bi se razjasile nesuglasice.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE