• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uranili lopovi da pljačkaju banke

Dvije banke bile su meta pljačkaša u subotu ujutru - prvo je opljačkana Pavlović banka u Istočnoj Ilidži, a potom i "Volksbanka" u Mostaru.

 Uranili lopovi da pljačkaju banke Izvor: MONDO

Dvojica razbojnika opljačkali su poslovnicu "Pavlović banke" u opštini Istočna Ilidža iz koje su odnijeli još neutvrđenu količinu novca.

Portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić je navela da je pljačka izvršena u 8.30 časova u poslovnici "Pavlović banke" u Ulici Radomira vojvode Putnika u Istočnoj Ilidži, te da pljačkaši nisu bili maskirani.

"Uz prijetnju pištoljem od službenice banke, koja je bila sama u tom trenutku, odnijeli su neutvrđenu količinu novca. Počinioci su se udaljili u pravcu Kantona Sarajevo", navela je Tešićeva i dodala da su odmah o ovom događaju obaviješteni pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, te da je u toku istraga, koja uključuje pretragu terena, blokadu ulaza i izlaza iz grada.

Ona je potvrdila da banka posjeduje video nadzor, ali da su pljačkaši najvjerovatnije uzeli i kutiju sa video nadzorom.

Pola sata kasnije, najmanje dvojica maskiranih razbojnika, naoružanih automatskim puškama, opljačkala su poslovnicu "Volksbanke" u Mostaru iz koje su odnijeli nepoznatu količinu novca.

Iz policije navode da razbojnici nisu upotrijebili oružje i da su se nakon pljačke udaljili prema Španskom trgu.

Prema navodima očevidaca, naoružani automatskim puškama pljačkaši su provalili klizna staklena vrata sa stražnje strane poslovnice i upali u unutrašnjost objekta.

Neslužbeno se saznaje da su se razbojnici nakon pljačke udaljili u plavom vozilu marke "ford".Uviđaj su izvršili pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona. Istraga je u toku.

Poslovnica "Volksbanke" nalazi se u zgradi u kojoj su smještene prostorije federalne Vlade i Federalne uprave policije u Mostaru. (Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE