• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamjerke RS na račun stranih sudija!

Predsjednik Republike Srpke Rajko Kuzmanović izjavio je da Srpska ima zamjerki na sadašnje uređenje pravosuđa, prije svega na nivou BiH.

 Zamjerke RS na račun stranih sudija! Izvor: MONDO

Prema njegovim riječima, posebne su zamjerke na prisustvo stranih sudija i tužilaca, što je, kako je naveo, neprimjereno jednoj suverenoj, demokratskoj i evropskoj državi.

"Sada imamo multipluralan, glomazan i neefikasan pravni sistem, a okolnosti su hiperprodukcija propisa i ukrštanje kontinentalno evropskih i anglosaksonskih pravnih sistema i već godinama naglašene normativne produkcije visokog predstavnika za BiH, što dovodi do niza negativnih pojava koje su pratile i prate stvaranje i primjenu prava i pravnog sistema", rekao je Kuzmanović na prijemu koji je organizovao za članove Advokatske komore RS.

Kuzmanović je naglasio da je RS u domenu svojih nadležnosti uspostavila odgovarajući administrativni okvir za usklađivanje svojih sa propisima Evropske unije.

On je dodao da je RS kao svoje trajno opredjeljenje izabrala put evroatlanskih integracija i da, kao integralni dio BiH, radi na tome da bude stabilan i prosperitetan dio Evrope.

Govoreći o značaju advokatske profesije, Kuzmanović je izrazio očekivanje od Advokatske komore da aktivno podrži principijelni stav institucija RS za očuvanje dejtonskog ustavnog uređenja BiH i ustavnog kapaciteta kojeg ima RS.

U Banjaluci je održana svečana akademija Advokatske komore RS povodom Dana advokature.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE