• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delegacija Merilenda u BiH

Kako država Merilend može da pomogne? BiH očekuje odgovor od gostiju, guvernera i brigadnog generala Merilenda.

 Delegacija Merilenda u BiH Izvor: MONDO

Guverner američke savezne države Merilend Martin O’Meli i brigadni general Džejms Edkins predstavnik Nacionalne garde Merilenda započinju u nedjelju dvodnevnu posjetu BiH tokom koje će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH Nebojšom Radmanovićem, Željkom Komšićem i Harisom Silajdžićem i ministrom odbrane BiH Selmom Cikotićem.

Predviđeni su razgovori o programu partnerstva između BiH i Merilenda koji je u toku, kao i tome kako država Merilend može nastaviti saradnju sa BiH na polju reforme odbrane i prijema u NATO, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Osim toga, guverner O’Meli i brigadni general Edkins razgovaraće i o načinu uključivanja civilnog sektora u program partnerstva, u poljima kao što su civilna zaštita, obrazovanje, zdravstvena zaštita i biznis.

Tokom boravka guvernera u Sarajevu, BiH će poslati 17 pripadnika vojne policije u državu Merilend kako bi tokom dvosedmičnog programa imali priliku da vide kako to radi vojna policija Nacionalne garde države Merilend.

Program partnerstva BiH i države Merilend počeo je u 2003. godini i ogleda se u programima razmjene oružanih snaga dvije zemlje radi poboljšanja interoperabilnosti i razmjene iskustava, dodaje se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE