• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas tuguje cijela BiH

Entitetske vlade u BiH donijele su odluku da danas bude dan žalosti zbog žrtava poplava i teškog stanja izazvanog ovom prirodnom nesrećom.

 Danas tuguje cijela BiH Izvor: MONDO / Tamara Sekulović

Izvor: MONDO / Tamara Sekulović

Prema odluci Vlade RS, na svim zgradama javnih istitucija u Republici Srpskoj zastave će biti spuštene na pola koplja, ugostiteljski objekti neće puštati muziku, a javni emiteri su dužni programsku šemu prilagoditi danu žalosti.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Radislav Јovičić, izjavio je da je do sada u poplavama smrtno stradalo 17 osoba. On je apelovao da svi građani u Srpskoj poštuju naredbe nadležnih institucija.

"Apelujem da građani ne prihvataju informacije koje nisu od nadležnih institucija. Samo nadležne institucije mogu dati validne informacije", rekao je Јovičić novinarima, nakon sjednice Republičkog staba za vanredne situcije i Vlade Srpske.

"Gotovo 950.000 ljudi u BiH zbog poplava je napustilo svoje domove, a direktno ili indirektno poplave su ugrozile najmanje milion i po ljudi", saopštio je Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE