• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U RS vodostaji opadaju, ali prijete klizišta

Autor SRNA

Stanje na poplavljenim područjima RS jutros je uglavnom stabilno, a na mjestima gdje se voda povukla radi se na otklanjanju posljedica poplava.

Na području Bijeljine stanje na nasipu Dašničkog kanala je stabilno, dok su na mjestima, gdje je moguće popuštanje nasipa, noćas nastavljeni radovi na njegovom utvrđivanju.

Poplavljena područja u Dvorovima, Amajlijama i Popovima još su djelimično pod vodom koja se planski odvodi.

Evakuacija stanovništva obavlja se po pozivu, a u poplavljenom evakuacionom području veliki je broj leševa uginule stoke.

Na osnovu rezultata analiza higijenske ispravnosti vode za piće bijeljinski "Vodovod" je saopštio da je voda higijenski ispravna i da se može koristiti za piće.

Električna energija se uključuje nakon crpanja vode iz objekata. I dalje je neprohodan put od Bijeljine prema Rači.

Na području Bijeljine izraženi su zahtjevi za muljnim pumpama, sušilicama, teškom mehanizacijom, stočnom hranom, naftom i sredstvima za dezinfekciju.

Na području opštine Šamac stanje je povoljnije nego prethodnog dana, ali se u užem dijelu grada voda još zadržava. Postepeno se pušta električna energija u dijelovima gdje to tehnički uslovi dozvoljavaju.

Tamo gdje se voda povukla pristupilo se asanaciji, a potrebne su muljne pumpe i sredstva za dezinfekciju.

U Doboju se stanje poboljšava i sve aktivnosti usmjerene su ka raščišćavanju grada od nanesenog otpada i mulja. Dio grada dobio je i električnu energiju.

Nastavlja se odvoz kabastog otpada i pranje ulica i objekata, kao i osposobljavanje elektroenergetskih objekata, vodovodne i telekomunikacione mreže.

Vodostaji su u opadanju na području Banjaluke, Laktaša, Prijedora, Gradiške i Donjeg Žabara. Nakon poplava situacija se normalizuje ili je normalizovana u Kotor-Varošu, Kostajnici, Prnjavoru, Novom Gradu, Čelincu, Tesliću, Modriči, Brodu i Vukosavlju.

U ovim opštinama, kao i Kozarskoj Dubici, radi se na otklanjanju posljedica poplava.

Poplave su aktivirale brojna klizišta na teritoriji Republike Srpske. U Loparama je prijavljeno 270 klizišta, a 200 aktivnih registrovano je na području Zvornika.

Klizišta predstavljaju veliku opasnost i u Ribniku, Bratuncu, Vlasenici, Milićima, Osmacima, Srebrenici, Ugljeviku i Šekovićima.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE