• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doboj: Problematična lokacija za deponiju

Autor SRNA

Građani sa Putnikovog brda odbijaju da se smeće odlaže na tom prostoru, pa se sada traži nova lokacija za deponovanje

 Doboj: Problematična lokacija za deponiju Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

Povjerenik Republičkog štaba za vanredne situacija za Doboj general Momir Zec istakao je da nije zadovoljan razvojem situacije kada je riječ o odlaganju otpada, jer su građani sa Putnikovog brda odbili da se odlaže smeće na tom prostoru, pa se sada traži nova lokacija za deponovanje.

General Zec kaže da nije zadovoljan ni dinamikom uklanjanja otpada životinjskog porijekla, te drugog otpada organskog porijekla iz velikih trgovačkih centara, koji ne preduzimaju dovoljno aktivnosti da očiste objekte.

Uprkos nezadovoljstvu, general Zec je najavio da će uklanjanje otpada biti nastavljeno, na čemu je angažovano 80 kamiona, 15 utovarivača, 20 cisterni, te druga prateća mehanizacija.

General Zec je ukazao i na problem distribucije humanitarne pomoći i ocijenio da dobojski Crveni krst nema kapaciteta da odgovori trenutnoj situaciji.

On je dodao da bi bilo kakvo miješanje drugih institucija u njihov rad bio izlazak iz nadležnosti, navodeći da Republički štab izlazi u susret zahtjevima dobojskog Crvenog krsta, ali da nije ovlašten da im naređuje.

General je ponovio da je uloga povjerenika da kordiniše rad na asanaciji terena, a da je za sve druge obaveze nadležna i odgovorna vlast.

Postavljeno 19 punktova za pomoć

U Doboju je, prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije, postavljeno 19 punktova za raspodjelu humanitarne pomoći.

Riječ je o lokacijama u naselju Usora - iza kuće Ante Krajina, u Ulici Kneza Miloša 32 - raskrsnica kod objekta Krečnjak, u Cerskoj ulici iza Doma učenika i u jednoj od zgrada, prodavnici "Simpo", Zanatskom centru, te zgradama "Rioprom", "Maja".

Punktovi su i na lokaciji kod Doboj investa, kod opštine - preko puta kafića "Siti", u Crvenoj apoteci, Bobar banci, garaži ispred magistralnog puta u naselju Pijeskovi, kao i kod Fudbalskog kluba "Željezničar" u Pijeskovima, ispred stare boračke zgrade, u obdaništu u Starom gradu, na lokaciji Pentagon, u Ulici Srpskih sokolova iza benzinske pumpe Nešković i u Domu penzionera.

Predsjednik Upravnog odbora Zajednice etažnih vlasnika zgrade "Maja" Živko Miškić rekao je Srni da punkt za distribuciju hrane u toj zgradi već drugi dan nije postavljen.

Miškić je naveo da pojedini pripadnici Gradskog štaba za vanredne situacije ne poštuju instrukcije ovog štaba za evidenciju i preuzimanje humanitarne pomoći.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE