• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delegacija Merilenda u BiH

Kako država Merilend može da pomogne? BiH očekuje odgovor od gostiju, guvernera i brigadnog generala Merilenda.

 Delegacija Merilenda u BiH Izvor: MONDO

Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić, guverner američke savezne države Merilend Martin O'Mali i komandant Nacionalne garde Merilenda, brigadni general Džejms Adkins, razgovarali su o proširenju Programa partnerstva koji postoji od 2003. godine, kao i o nastavku saradnje u oblasti reforme odbrane i prijema BiH u NATO.

Iz Ministarstva odbrane saopšteno je da je tokom susreta bilo riječi i o načinu uključivanja civilnog sektora u Program partnerstva u oblastima kao što su civilna zaštita, obrazovanje, zdravstvena zaštita, zaštita od požara i elementarnih nepogoda, proizvodnja organske hrane i obnovljive energije i turizam.

Ovom prilikom guverner je zahvalio Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH na učešću u operaciji "Iračka sloboda", ocijenivši doprinos BiH i saradnju sa američkom vojskom na terenu kao "izrazito kvalitetnu i profesionalnu".

U saopštenju se navodi da se O'Mali interesovao i o učešću BiH u operaciji ekspedicijske vojske NATO pakta u Avganistanu te o mogućnosti pridruživanja vojnika iz Merilenda jedinici OS BiH.

Cikotić je objasnio da su u toku pripremne radnje, odnosno organizovanje zajedničkog izviđanja mogućih lokacija za raspoređivanje jedinice OS BiH u Afganistanu i dodao da će Predsjedništvo BiH, tek po dobivenom izvještaju, odlučivati o samom upućivanju snaga na to područje.

Cikotić je upoznao goste i sa aktivnostima Ministarstva odbrane BiH u rješavanju pitanja imovine, ta zahvalio državi Merilend na ogromnoj finansijskoj, tehničkoj i savjetodavnoj pomoći koju već godinama pružaju.

Posjeta je završena obilaskom Operativnog centra BiH, čije formiranje i opremanje finansira Merilend, po uzoru na vlastiti Centar za upravljanje kriznim situacijama.(Srna)A TERAPIJA LIJEČENjA ZAVISNIKA OD PSIHOAKTIVNIH SUPSTANC

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE