• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Spasiti dignitet parlamenta Srpske"

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić kaže da je trenutno najvažnije spasiti dignitet NSRS i jedinstvo stranaka.

 "Spasiti dignitet parlamenta Srpske" Izvor: MONDO

"Parlamentarne stranke u Srpskoj moraju ostati jedinstvene u ranije iznesenom zajedničkom stavu da usvojeni skupštinski zaključci nisu antidejtonski i antiustavni i da ne treba da budu poništeni", rekao je Bosić.

Dodao je da SDS nije dobila nikakvo obavještenje od rukovodstva RS o sadržaju pisama koji je u prošli petak dostavio visoki predstavnik za BiH Valentin Incko, te da se dijalog ne vodi između parlamenta Srpske i Incka, već između rukovodstva RS i visokog predstavnika.

"Očekujem da će predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić obavijestiti Klub poslanika SDS-a o tome da li SNSD ostaje pri svojim stavovima koje smo ranije dogovorili. Nemam indicije da će se mijenjati zajednički stavovi o kojima smo se dogovorili kod predsjednika RS Rajka Kuzmanovića", izjavio je Bosić za "Glas Srpske".

Bosić je ponovio raniji stav prema kojem SDS neće podržati poništenje skupštinskih zaključaka o efektima prenosa nadležnosti na nivo BiH, istakavši da je najvažnije da parlamentrane stranke ostanu jedinstvene radi budućnosti RS i da ne mijenjaju ranije zauzet stav o ovom pitanju.

On smatra da bi primjena bonskih ovlaštenja visokog predstavnika u ovom slučaju bila "čista glupost" i naglašava da "ostaje da se vidi da li je sve ovo ranije isplanirano ili je riječ o predstavi za narod".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE