• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pakistan šalje 40 tona pomoći

Autor SRNA

U BiH se očekuje dolazak aviona iz Pakistana sa 40 tona pomoći za područja ugrožena poplavama, kao i timovi iz Italije, Austrije i Danske koji će pomagati pri ispumpavanju vode i sanaciji, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

 Pakistan šalje 40 tona pomoći Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

Pomoć iz Pakistana sastoji se od paketa sa hranom, šatorima i odjećom.

Na terenu rade timovi iz 12 zemlja, a u toku dana očekuje se dolazak prvog dijela tima iz Italije, u kojem će ukupno biti 120 ljudi.

Iz Austrije dolazi 21-člani tim sa tri pumpe za ispumpavanje vode. Očekuje se i dolazak 32 člana tima iz Danske sa dvije pumpe velikog kapaciteta za ispumpavanje vode i četiri seta za prečišćavanje vode, a iz NJemačke treba da stigne 80 pumpi za vodu.

Operativno-komunikacijski centar 112 Ministarstva bezbjednosti BiH tokom dana nastaviće da koordiniše akcije dostave hrane, opreme i lijekova uz pomoć helikoptera na najugroženija područja. Na tim poslovima biće angažovani helikopteri Oružanih snaga BiH i EUFOR-a.

Helikopteri iz Slovenije i Hrvatske završili su spasilačke misije u BiH i danas se vraćaju u svoje zemlje.

Tokom poplava bila su angažovana po dva helikoptera iz Hrvatske i Slovenije, koji su dali ogroman doprinos u spašavanju i dostavi pomoći na najugroženija područja. Ova dva tima spasili su i evakuisala više od 600 lica i dostavili više od 110 tona hrane i opreme, ističu iz Ministarstva bezbjednosti.

Iz Ministarstva napominju da nastavljaju da raspoređuje opremu, timove i ostale potrepštine na najugroženija područja pogođena poplavama.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE