• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Vukosavlju bez vode 1000 ljudi

Autori mondo.ba Autori SRNA

Na poplavljenim područjima u Vukosavlju hitno je potrebno obezbijediti ispravnu vodu i hranu za stoku, izjavio je Srni načelnik ove opštine Elvir Hadžiomerović.

 U Vukosavlju bez vode 1000 ljudi Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

Izvor: Vedran Ševčuk, MONDO

Hadžiomerović je rekao da su u poplavama oštećeni bunar i sistem za snabdijevanje vodom naselja Modrički Lug, gdje je bez vode za piće ostalo više od 1.000 stanovnika.

On je naveo da je vodena stihija uništila hranu za stoku, ističući da je brzom intervencijom Civilne zaštite i stanovnika Modričkog Luga spašena sva stoka.

"Hrane i odjeće ima dovoljno za ugrožene u Modričkom Lugu, Jezeru i Mjesnoj zajednici Vukosavlje", kaže Hadžiomerović.

On je rekao da je i danas nastavljeno čišćenje objekata i dezinfekcija očišćenih kuća. Priprema kuća, pomoćnih objekata i dvorišta sporo se vrši zbog velikih količina smeća koje je Bosna donijela u Modrički Lug.

"Velike količine smeća voda je donijela i iz gradske deponije koja se nalazi nekoliko stotina metara uzvodno od Modričkog Luga. Ogromne su količine smeća i ono neće biti uklonjeno brzo", smatra Hadžiomerović i izražava strah od pojave zaraznih bolesti.

U Vukosavlju je poplavljeno oko 350 kuća, od kojih je u Mjesnoj zajednici Modrički Lug čak 200. Od oko 1.200 stanovnika ovog naselja, Bosna je ugrozila 900.

Hadžiomerović kaže da je Civilna zaštita reagovala na vrijeme, ali da je slabo opremljena i da nije mogla pružiti pomoć ugroženima, zbog čega je zatražena pomoć Oružanih snaga BiH i Gorske službe spašavanja Hrvatske.

Helikopterima Oružanih snaga BiH evakuisano je više od 100 ljudi, dok je Gorska služba spašavanja Hrvatske spasila 18 mještana Modričkog Luga, dijela naselja koje pripada opštini Modriča.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

sofija

baš me zanima, ne sumnjam da ima dovoljno, to znamo, samo je pitanje gdje je to i kome podijeljeno. u MZ Jezero znaju samo za sonu kiselinu i pastu za zube, naravno da ne zaboravim trulekse. Svakako da cemo vas pohvaliti na jednoj od medijskih kuča, svu pomoć koju smo dobili slikali smo , jer jako je bilo bitno potpisati se da je primljena pomoć. (vjerovatno je to zbog sone kiseline - opasna je) koliko i garnitura opstine Vukosavlje

MONDO REPORTAŽE