• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klizišta i dalje prijete

Autor SRNA

U opštini Bratunac evidentirano 126 klizišta i evakuisano 170 osoba, a i dalje su zbog klizišta blokirani lokalni put Bratunac - Drinjača u mjestu Polom i put Bratunac - Skelani u mjestu Žlijebac.

Na području opštine Lopare do sada je evidentirano 270 klizišta koji su ugrozili elektro-instalacije, PTT instalacije i 150 kuća. Evakuisano je preko 120 osoba i osam grla krupne stoke.

U Mjesnoj zajednici Jablanica klizište je oštetilo izvorište i stanovništvo nema vodu.

Značajni problemi u opštini Vlasenica su odroni i klizišta u mjesnim zajednicama Cerska, zaseoci Čelebići i Hasanovići, gdje je 47 lica evakuisano, dva objekta srušena, a 17 ugroženo.

U mjesnoj zajednici Gornji Zalukovik klizište ugrožava jednu kuću, a u mjesnoj zajednici Simići u mjestu Tišča sedam objekata, zbog čega je izvršena preventivna evakuacija 12 osoba.

Do danas je zbog klizišta u ovoj opštini ukupno iseljeno 67 osoba, a ugrožena 23 porodična objekta.

Klizišta i odroni na području Zvornika, te u mjestima Boškovići, Sopotnik, Malešić, Zelinje, Križevići, Karakaj i Roćevići, ugrožavaju oko 300 domaćinstava sa oko 1000 stanovnika.

Klizišta su i dalje aktivna i sporadično se javljaju nova. Posebna opasnost prijeti od širenja postojećih klizišta, kao i mogućnosti pomjeranja mina iz minskih polja u mjesnoj zajednici Šetići.

Regionalni put Drinjača-Bratunac, kao i nekoliko lokalnih i nekategorisanih puteva koji se trenutno raščišćavaju, su u prekidu.

Klizišta u mjestima Bešići i Donje Vrsinje u opštini Milići ugrožavaju po jedan objekat, a više od 50 evidentiranih klizišta u opštini Osmaci nanijelo ogromnu štetu na lokalnim putevima i poljoprivrednim površinama.

Broj klizišta u opštini Srebrenica je 127 i njihov broj se stalno povećava.

Klizište na lokaciji Ugljevik-Prigradsko ugrožava jedan stambeni objekat, u Bogutovom selu dvije, a u Srednjoj Trnovi jedna kuća. Do sada je izvršena sanacija 16 klizišta.

U opštini Šekovići veći broj klizišta ugrožavaju desetak stambenih objekata iz kojih je evakuisano dvadeset osoba.

Na području opštine Jezero voda se u potpunosti povukla u svoja korita, ali su i dalje aktivna klizišta u mjesnim zajednicama Ljoljići, Čerkazovići, Đumezlije i Perućica, dok klizišta u opštini Ribnik za sada miruju.

U toku dana aktiviralo se klizište na lokalnom putu Luke-Kamen-Borajno u opštini Čajniče, koje je zatrpalo oko 15 metara puta do tri sela. Sela nisu odsječena pošto postoji alternativni pravac Luke-Kiseljak-Borajno-Prevrzma.

Republička uprava Civilne zaštite će i dalje pratiti stanje na terenu i blagovremeno obavještavati o svim promjenama.

Do osam kuća u Selu Gradina na području opštine Kozarska Dubica još se ne može prići jer je seoski put poplavljen. Stanovništvu je neophodna voda za piće, higijenski paketi, stočna hrana, isušivači i crpne pumpe.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE