• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Alkalaj: BiH uskoro u Savjetu bezbjednosti

Sven Alkalaj izjavio je da BiH može očekivati da u oktobru bude izabrana za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN od 2010. do 2011. godine.

 Alkalaj: BiH uskoro u Savjetu bezbjednosti Izvor: MONDO

Ministar inostranih poslova BiH je u obraćanju na međunarodnoj konferenciji o evroatlantskim integracijama pod nazivom "Evropsko iskustvo i balkanski pogledi", koja se održava u Kolašinu, govorio o napretku koji je BiH ostvarila u oblasti evroatlantskih integracija.

On je istakao da punopravno članstvo u EU i NATO-u za BiH nemaju alternativu, za što kako je naveo postoji puni politički konsenzus i, što je najvažnije podrška javnosti, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Ministar Alkalaj je naglasio da je od najvećeg značaja da EU ostavi otvorena vrata za BiH, sa sasvim jasnom perspektivom punopravnog članstva.

On je podsjetio da je BiH prošle godine, zajedno sa Crnom Gorom, postala članica Jadranske povelje čije predsjedavanje preuzima 1. jula i istakao da je BiH snažno opredijeljena za razvoj regionalne saradnje i partnerstva, što se potvrđuje i kroz rad Savjeta za regionalnu saradnju.

Osim Alkalaja, govor su održali i ministar inostranih poslova Crne Gore Milan Roćen i ministar insotranih poslova Slovačke Miroslav Lajčak, koji su i domaćini konferencije. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE