• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šamac: Slijedi uništavanje pokvarene hrane

Autori mondo.ba Autori SRNA

U Šamcu će u narednom periodu na bezbjedan način biti uništena pokvarena hrana životinjskog porijekla, kao i velika količina hrane za životinje.

To je dogovoreno jutros na sastanku članova opštinskog Štaba za vanredne situacije sa direktorom Veterinarskog instituta Republike Srpske "Dr Vaso Butozan" Dragom Nedićem.

Članovi Štaba jutros su sa Nedićem analizirali situaciju u ovoj opštini u vezi sa zbrinjavanjem uginulih životinja, evakuacijom i zdravstvenom zaštitom životinja koje su zbog poplave izmještene sa ovih prostora.

"Dogovorili smo da se u narednom periodu na bezbjedan način uništi preostala hrana za životinje, da ne bi predstavljala zravstveni rizik i da ne širi neprijatan miris oko kojeg se okupljaju glodari. To će za nekoliko dana biti uništeno", rekao je Nedić.

Nedić je napomenuo da danas u Šamcu boravi brojna ekipa iz Veterinarske komore Republike Srpske, koja će sa lokalnim veterinarima obići sve veće farme, utvrditi zdravstveno stanje životinja i po potrebi preduzeti intervencije.

On je istakao da je najvažnije da je uklonjen veliki broj uginulih životinja u Šamcu, te da preostaje još uklanjanje pojedinačnih slučajeva. 

OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD GRADSKIH INSTITUCIJA

Koordinator Republičkog štaba za vanredne situacije za opštinu Šamac Milorad Kutlešić izjavio je Srni da je u ovoj lokalnoj zajednici izvršena mobilizacija svih radno sposobnih lica na saniranju posljedica poplava, a da je težište aktivnosti danas na osposobljavaju za rad gradskih institucija.

On je napomenuo da je pristigla i pomoć Robne kuće "Boska" iz Banjaluke od deset pumpi, kao i ljudstvo, koje je angažovano na ispumpavanju vode iz institucija u Šamcu.

"Težište aktivnosti je i na održavanju higijene, sprečavanju zaraznih bolesti i snabdijevanju stanovništva vodom za piće, a sukcesivno se pušta struja u mjesnim zajednicama gdje je to moguće", naveo je Kutlešić.

On je zahvalio Vladi Srpske, koja je dala prioritet opštini Šamac u snabdijevanju stočnom hranom, gorivom i osnovnim potrebama.

Prema njegovim riječima, u Šamcu nema problema sa snabdijevanjem stanovništva hranom.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE