• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavić: Humanitarni koncerti su propaganda

Autor SRNA

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da navodne humanitarne aktivnosti u kojima se uzima novac od građana poplavljenog područja i onda vraća tom istom području nisu pomoć nego propaganda.

"Lično sam protivnik takvog vida pomoći. Dok jedan nema gdje spavati, drugi pjeva i kaže da je pomogao Prijedoru. To za mene nije pomoć i ja se, kao gradonačelnik, takve pomoći odričem i takva nam pomoć ne treba", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru.

On je rekao da ima onih koji se žele promovisati na tuđoj nesreći i dati pomoć od ulaznica koje su platili sami Prijedorčani koji su stradali u poplavama.

"Za mene je pomoć ako su od sebe dali ili održali koncert van Prijedora, pa donijeli pomoć ovdje, a ne uzeli naše pare, pa ih dali nama. To nije nikakva pomoć i ja sam protivnik toga", poručio je Pavić.

On je dodao da je gradska uprava imala zahtjeva da besplatno ustupi salu bioskopa i ljetnu baštu za organizovanje humanitarnih koncereta.

"Ljetna bašta je poplavljena i šteta je oko 30.000 KM, a u kino može stati 160 ljudi i kakva je to pomoć", zapitao je Pavić.

PAVIĆ POZDRAVIO IDEJU O OSNIVANJU FONDA SOLIDARNOSTI

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić pozdravio je danas inicijativu za osnivanje fonda solidarnosti u Republici Srpskoj, rekavši da još nema konačnih rješenja, pa su zato dobrodošle sve ideje o tome kako pomoći građanima u poplavljenim područjima.

"Vlada Republike Srpske radi na prijedlogu zakona o osnivanju tog fonda u koji bi se izdvajalo po raznim osnovama. Riječ je o zakonu koji bi trebalo da reguliše upravljanje tim fondom", rekao je Pavić novinarima u Prijedoru, nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je desetak lokalnih zajednica u Srpskoj veoma pogođeno poplavama, da su neke pogođene manje, a neke nisu nikako.

"Riječ o većini stanovništva, jer su pogođena gusto naseljena područja i ekonomski najjači dijelovi poput Prijedora, Banjaluke, Laktaša, Šamca, Modriče, Bijeljine i Doboja. U Prijedoru je, možda, i najveći broj objekata poplavljen, jer je riječ o dijelovima grada veoma gusto naseljenim", rekao dodao je Pavić.

On je apelovao da sugrađani koji imaju bunare ne koriste vodu dok se poptuno ne iščisti, budući da je primijećeno da u te bunare dotiče zamućena voda.

"Već par dana rade deminerske ekipe i prikupljaju minsko-eksplozivna sredstva kojih je bilo dosta, koje je voda donijela i koja su ugrožavala ljude, ali u saradnji našeg štaba i deminera uklonjena su bez posljedica", naglasio je Pavić.

On je naveo da su putevi koji su oštećeni u poplavama većinom sanirani, a da je najviše stradao put od Žegera prema Gomjenici, gdje dubina koju je voda napravila isnosi više od pet metara, te da se danas radi na osposobljavanju te dionice.

"Podjela hrane i danas se nastavlja u Raškovcu i Orlovači, jer su te mjesne zajednice odlično organizovale prihvat i raspodjelu hrane, ali za Gomjenicu i Tukove još tražimo na koji način da i tamo hrana ide", rekao je Pavić.

On je dodao da će 13 lica u Dvorani "Mladost" tamo biti zbrinuto dok god ima potrebe za tim, a da se i njima i porodicama poginulih boraca i izbjeglom i raseljenom stanovništvu u poplavljenim područjima i dalje dijeli pomoć.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE