• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić i Čavić traže posebnu sjednicu NS RS

Autor SRNA

Predsjednici PDP-a i NDP-a Mladen Ivanić i Dragan Čavić saglasili su se danas u Banjaluci da je neophodno što prije održati posebnu sjednicu Narodne skupšine RS na kojoj bi trebalo da bude razmatran izvještaj o poplavama u RS.

Čavić je istakao da Vlada mora podnijeti parlamentu Srpske izvještaj o svemu šta je urađeno prije, u toku i nakon poplava.

"Vlada je tokom elementarnih nepogoda donijela nekoliko odluka koje su proizvele politička reagovanja, a zakasnila je i sa uvođenjem vanredne situacije. Moramo znati kakve su nam šanse i perspektive nakon ovih poplava i u kom vremenskom periodu se možemo oporaviti", rekao je Čavić novinarima nakon sastanka sa Ivanićem.

On je naglasio da što prije mora biti urađen rebalans budžeta Republike Srpske i BiH, te da se u fondu solidarnosti može prikupiti najmanje sredstava za sanaciju štete.

Na sastanku je bilo riječi i o izborima u BiH, koji su zakazani za oktobar.

Ivanić je istakao da će ove dvije partije zajednički nastupiti na nivou BiH na predstojećim izborima.

"Postigli smo danas i dogovor o principima formiranja liste, a ušli smo i u razgovore o politici koju ćemo zajednički zastupati. Na nivou BiH čvrsto ćemo biti opredijeljeni za očuvanje entitetskog glasanja, a insistiraćemo na dvoentitetskom uređenju BiH", rekao je Ivanić i napomenuo da budući Savjet minitara BiH mora značajno promjeniti imidž BiH i da mu prioritet mora biti ekonomski razvoj.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE