• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija: Usvojiti zakon ili...

Autor mondo.ba

Ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija apelovao na hitno usvajanje zakona o sprečavanju pranja novca i amandmana na Krivični zakon, jer će u suprotnom biti blokirani svi tokovi novca u BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija uputio je javni apel predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganu Čoviću da u subotu, 31. maja sazove hitnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

U suprotnom, upozorava, Bosnu i Hercegovinu će nakon prirodne zadesiti i finansijska katastrofa jer će svi tokovi novca u BiH iz inostranstva i iz inostranstva u BiH, biti blokirani.

“Podsjećamo vas da u subotu, 31. 05. 2014. ističe rok koji je MONEYVAL postavio Bosni i Hercegovini za usvajanje zakona o sprečavanju pranja novca i amandmana na Krivični zakon u vezi sa sprečavanjem pranja novca, u okviru ispunjenja obaveza prema MONEYVAL” navodi se u apelu.

Nakon tog roka Deklaracija MONEYVAL o BiH bit će automatski objavljena, što će, pored ostalog, imati teške posljedice za funkcioniranje međunarodnog platnog prometa sa BiH, stoji u saopštenju.

Kako bi se ovo izbjeglo, još jednom ukazujemo na ozbiljnost situacije i potrebu da se predmetni zakoni usvoje do isteka roka”, navodi se u javnom apelu kojeg je Lagumdžija uputio predsjedavajućem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Lagumdžija je sa javnim pozivom upoznao sve članove kolegija, Klubove delegate, kao i sve delegate u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE