• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je hrana u RS ispravna?

Autor SRNA

Glavni republički inspektor za hranu Pejo Đurašinović poručio je da je hrana koja je dostupna potrošačima u Republici Srpskoj bezbjedna za upotrebu.

On je naveo da inspektori vrše pojačanu kontrolu hrane na teritoriji Srpske radi sprečavanja stavljanja u promet neispravne hrane, odnosno hrane zahvaćene poplavama.

"U prometu su u tri slučaja zatečena flaširana pića za koja je utvrđeno da su bila zahvaćena poplavama, te su stavljena van prometa. Uz inspekcije za hranu u klanicama, mesnicama i objektima koji se bave preradom hrane životinjskog porijekla kontrolu vrši i veterinarska inspekcija", rekao je Đurašinović za Radio-televiziju Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, rezultati analiza domaćih proizvoda sa zelenih pijaca u Banjaluci i tržnih centara u Doboju biće poznati sljedeće sedmice.

"Posebna pažnja se obraća na hranu koja je neupakovana i koja se može konzumirati u svježem stanju", dodao je Đurašinović.

On je istakao da inspektori izlaze na svaki poziv, i pozvao kupce da, ukoliko primijete neku nepravilnost, odmah je prijave sa što preciznijim podacima, nakon čega će inspektori izaći na teren.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE