• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuča i pobuna u KPZ Foča

Dvojica zatvorenika KPZ Foča povrijeđena su u tuči, nakon koje je izbila i pobuna zatvorenika u ovom zatvoru.

 Tuča i pobuna u KPZ Foča Izvor: MONDO

Kako saznaju “Nezavisne novine”, oko stotinjak zatvorenika KPZ Foča blokiralo je dio ove ustanove, revoltirano premlaćivanjem njihovog kolege Vladimira Dubočanina iz Sokoca nakon tuče dvojice zatvorenika.

Izvor "Nezavisnih" iz KPZ Foča rekao je da je u ponedjeljak uveče u kolektivu 19, došlo do tuče između Denisa Rašidovića i Jasmina Barakovića, koji su osuđeni za ubistvo.

"Rašidović je drškom od metle na spavanju napao Barakovića i nanio mu teže povrede. U međusobnom obračunu povrijeđen je i zatvorenik Vladimir Dubočanin", rekao je izvor "Nezavisnih" iz fočanskog zatvora.

Nakon toga zatvorenici su digli pobunu jer su, kako tvrdi izvor "Nezavisnih", zatvorski stražari tokom "smirivanja" situacije, brutalno pretukli Dubočanina.

Iz Uprave  zatvora međutim demantuju da je Dubočanin nastradao "ni kriv ni dužan", i tvrde da je on bio jedan od dvojice učesnika tuče.

"Potukla su se dvojica zatvorenika, nakon čega je intervenisala straža. Stražari su pendrecima izudarali nekolicinu zatvorenika, među kojima i Dubočanina. Kada je red ponovo uspostavljen, Dubočanin je na medicinskim nosilima iznesen iz spavaonice, što su vidjeli ostali zatvorenici koji su se odmah pobunili", rekao je izvor iz Uprave KPZ Foča.

Povrijeđenim zatvorenicima je ukazana medicinska pomoć u Kliničko-bolničkom centru Foča, a nakon izvršenih specijalističkih pregleda Dubočanin je smješten u stacionar KPZ Foča, saopšteno je iz Ministarstva pravde RS.

Baraković i Rešidović su, kako je saopšteno, iz bezbjedonosnih razloga izdvojeni u Odjeljenje sa pojačanim nadzorom.

Rašidović je u aprilu ove godine osuđen na 20 godina zatvora jer je 6. avgusta 2003. godine na brutalan način ubio Mehmeda Ahmetovića (33) u Lukavcu.

Jasmin Baraković iz Bijeljine takođe je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva bijeljinskog profesora Duška Kondora.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE