• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Gregorijanove optužbe neosnovane!"

Odluka Rafi Gregorijana da zabrani rad bezbjednosne agencije "Alfa" proizvod je "sarajevske kuhinje", tvrde iz ove agencije.

 "Gregorijanove optužbe neosnovane!" Izvor: MONDO

Direktor Agencije za obezbjeđenje "Alfa sekjuriti" iz Banjaluke Vladimir Žganjec kaže da su neosnovane tvrdnje da su se službenici ove agencije, kojoj je prvi zamjenik visokog predstavnika u BiH Rafi Gregorijan zabranio djelovanje na području Brčko distrikta, bavili nedozvoljenim radnjama u Brčkom, a pogotovo da su pratili zvaničnike OHR-a.

Žganjec je istakao da Agencija nema predstavništvo u Brčkom i ocijenio da je Gregorijanova odluka proizvod "sarajevske kuhinje", te da je on time pokazao na bazi kakvih informacija međunarodni zvaničnici u BiH donose zaključke.

"Prvo se u političkom magazinu `60 minuta` Federalne televizije moglo čuti niz neistina i izmišljotina na račun naše agencije, na šta nismo reagovali, jer je svaka reakcija potpuno besmislena. A onda nam Gregorijan zabrani djelovanje u Brčkom, navodno, zbog obavještajnih i kontraobavještajnih aktivnosti naših službenika, što nema veze sa istinom", rekao je Žganjec za "Fokus".

Navodeći da "Alfa sekjuriti" uopšte nema predstavništvo u Brčko distriktu, niti je razmišljala da ga u neko dogledno vrijeme otvori, Žganjec je istakao da su samim tim neosnovne tvrdnje da su se službenici ove agencije bavili nedozvoljenim radnjama u Brčkom i da su se upuštali u navodna praćenja zvaničnika OHR.

"Međutim kada je već u magazinu `60 minuta` rečeno da je `Alfa sekjuriti` u stvari pretorijanska garda /premijera RS/ Milorada Dodika, preko noći se i Gregorijan dosjetio da bi službenici ove agencije, možda, mogli da budu potencijalna opasnost za međunarodne predstavnike u Brčkom. Vidljivo je da i Gregorijan i `60 minuta` raspolažu istim informacijama i da se na osnovu toga donose odluke u BiH", naveo je Žganjec.

On je rekao da Gregorijan ima pravo da misli šta hoće, ali da agenciji "ne može da prišije bilo kakve zloupotrebe", jer ona radi isključivo po zakonima Republike Srpske.

"Tražićemo zvanično objašnjenje od Gregorijana, pa ćemo poslije toga da vidimo šta je naš sljedeći korak. Koliko mi je poznato, policiji i sudovima u Brčkom već je dostavljena njegova odluka o zabrani našeg djelovanja, tako da, i kada bi htjeli da se registrujemo tamo, to ne možemo da uradimo", rekao je Žganjec, naglasivši da je ovakva odluka čista diskriminacija i onemogućavanje u obavljanju poslova.

Supervizor za Brčko Rafi Gregorijan izdao je prije dva dana nalog kojim se bezbjednosnoj agenciji ''Alfa sekjuriti'' (Alfa Security) i nekolicini drugih povezanih privatnih agencija za obezbjeđenje zabranjuje rad u Brčko distriktu u narednih pet godina.

Kako je saopšteno iz OHR-a, Gregorijan je zabranio rad agencijama nakon što je primio nesporne informacije od međunarodnih obavještajnih izvora u BiH da su pripadnici ''Alfa sekjuritija'' učestvovali u obavještajnim i kontraobavještajnim aktivnostima uperenim protiv njega, OHR-a i osoblja Kancelarije za provođenje Konačne odluke za Brčko.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE