• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šamac: Pod vodom i dalje tri naselja

Autor SRNA

Na području opštine Šamac i dalje se mjestimično pod vodom nalaze naselja Nemanjića, Duga i Braće Jugovića.

Dubina vode u ovim šamačkim naseljima je oko 40 centimetara, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

U opštini Šamac otvorene su dvije javne kuhinje u Gornjoj i Srednjoj Slatini.

Stanje u opštini Šekovići i dalje je složeno, a jedan od problema je smeće koje se sa gradske deponije, koju je zahvatila poplava, rasulo duž korita rijeke Drinjače nizvodno prema Željezniku.

Veliki problem predstavljaju i klizišta, koja ugrožavaju oko deset stambenih objekata iz kojih je evakuisano dvadeset lica.

ŠAMAC: POČELA SA RADOM STOMATOLOŠKA SLUŽBA

Direktor Doma zdravlja Šamac Dragan Ilinčić izjavio je Srni da je sa radom počela Stomatološka služba na prvom spratu ove zdravstvene ustanove, gdje se nalaze i prostorije Epidemiološke službe. On je rekao da su, nakon povlačenja vode iz Doma zdravlja, čišćenja i dezinfekcije stvoreni uslovi za rad pojedinih službi, kao što je stomatološka. "Služba porodične medicine radi još uvijek na izmještenoj lokaciji u sektorskoj ambulanti u Gornjoj Slatini, gdje postoji i humanitarna apoteka", naveo je Ilinčić. On je rekao da su prostorije u prizemlju Doma zdravlja u Šamcu uništene i ne mogu normalno funkcionisati, ali će na prvom i drugom spratu biti osposobljene sve službe. "Pokrenućemo, osim stomatologije, i Službu porodične medicine na prvom spratu, Ginekologiju i Centar za mentalno zdravlje, a Centar za fizikalnu medicinu ćemo privremeno smjestiti na gornje spratove", dodao je Ilinčić. On je ponovio da je epidemiološka situacija na području opštine Šamac stabilna i da za sada nema nikakvih zaraznih bolesti.

Veći dio stanovništva u Šekovićima nema vodu zbog kvara na vodovodu, dok je snabdijevanje električnom eneregijom uredno, a funkcioniše i PTT saobraćaj.

U prekidu su i dalje nekategorisani putni pravci prema zaseocima Akmačići, Popovići i Javornik, a stanovništvu ponestaje osnovnih životnih namirnica i stočne hrane, jer ne postoje alternativni putevi do ovih sela.

S obzirom da se sa tog područja vrši ekspolatacija šumskih sortimenata, Šumsko gazdinstvo "Birač" Vlasenica planira da sanira taj putni pravac, ali radovi još nisu počeli.

Preduzeće "Zvornik putevi" obavezalo se da izradi novu trasu regionalnog puta Šekovići-Kaštijelj-Živinice, koji je uništen usljed klizišta, a radovi će početi u narednih par dana.

Stanje na području grada Bijeljina se stabilizuje, a veliki problem i dalje predstavljaju takozvani vodeni džepovi u pojedinim dijelovima grada i Dvorovima, kao i u naseljima uz rijeku Savu.

Rijeka Sava je u koritu, a vodostaj je i danas u opadanju.

Na sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije odlučeno je da bude ukinuta vanredna situacija na području Bijeljine, osim za naselja Amajlije, Popovi, Dvorovi, Novi Dvorovi, Dijelovi, Dazdarevo, Kriva Bara, Triješnica, Trnjaci, Ostojićevo, Batković, Balatun, Velino Selo, Jelaz, Brodac, Velika Obarska, Vršani i Novi.

Epidemiološka situacija je i dalje nesigurna, ali ima tendenciju poboljšanja. U kolektivnim centrima na području Bijeljine boravi 120 ljudi.

U bratunačkim mjesnim zajednicama Konjević Polje, Ježeštica, Kravica, Polom i Žlijebac poplave i klizišta nanijeli su veliku štetu infrastrukturi.

Na području Doboja izvršena je mobilizacija 70 pripadnika Civilne zaštite -Jedinice opšte namjene, koji će raditi na čišćenju stambenih jedinica, objekata i ulica. Komisije za popis štete su na terenu.

Na području opština Vlasenica, Zvornik, Lopare, Milići, Osmaci, Ugljevik i Srebrenica veliki problem predstavljaju brojna klizišta koja ugrožavaju stambene objekte, lokalne i nekategorisane puteve, komunalnu infrastrukturu i PTT komunikacije.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE