• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posebna podrška za Doboj, Šamac i Bijeljinu

Autor SRNA

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić rekao je danas da će Doboj, Šamac i dijelovi Bijeljine dobiti posebnu vrstu podrške u periodu sanacije i normalizacije života nakon poplava.

Đokić je, nakon sastanka sa načelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, rekao da je postignut dogovor da se u narednom periodu nastave razvijati različiti oblici koordinacije i pojačane komunikacije o svim pitanjima da bi se što brže djelovalo i dovelo do normalizacije života u gradu.

On je naveo da normalizacija podrazumijeva pomoć svih građanima ugroženi poplavama da obnove porodični život, saniraju domaćinstva, te pomoć privrednim subjektima da ponovo pokrenu aktivnosti i vrate radnike na posao.

"Želimo da se grad što prije očisti. Tu aktivnost su preuzele gradske institucije, ali Vlada Srpske će i dalje biti prisutna u svemu tome", rekao je Đokić.

On je dodao da će Vlada Republike Srpske obezbijediti dio goriva za mehanizaciju, kojom se trenutno odvozi smeće, dok će dio troškova snositi i lokalna zajednica.

"Na današnjem sastanku razgovarali smo o niz drugih otvorenih pitanja, poput toga koje instrukcije dati privrednicima koji su pretpjeli ogromnu štetu, a većina je izgubila i cjelokupnu dokumentaciju", rekao je Đokić.

U narednom periodu, kaže Đokić, treba obezbijediti nove količine hrane za sve stanovnike, koji neće biti u stanju da se samostalno prehrane.

On je najavio da će u ponedjeljak, 8. juna, u Doboju biti uručeni ključevi stanova za 17 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

"Nastavljamo izgradnju novih stanova za ove kategorije stanovnika koje još nisu stambeno zbrinute", rekao je Đokić.

On je istakao da je potrebno donijeti niz mjera koje će se uklopiti u mjere Vlade Srpske, s ciljem normalizacije života u poplavljenim područjima.

"Cilj nam je da se krivica za trenutno stanje međusobno ne prebacuje, jer to nikome neće pomoći", rekao je Đokić.

Na sastanku sa rukovodstvom Doboja, zajedno sa ministrom Đokićem, bili su ministar prosvjete i kulture Srpske Goran Mutabdžija i savjetnik predsjednika Vlade Republike Srpske za vanredne situacije i elementarne nepogode general Momir Zec.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE