• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatražen pritvor za osumnjičene carinike

Autor SRNA

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za četiri osobe zaposlene u Upravi za indirektno oporezivanje BiH.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, primanja dara i drugih oblika koristi, te krijumčarenje.

Prijedlog za određivanje pritvora upućen je za osumnjičene V.S, Z.L, M.K. i D.B, zaposlenima u Carinskoj ispostavi na Aerodromu Sarajevo, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičena lica uhapsili su pripadnici Granične policije BiH 2. juna na više lokacija u Sarajevu, Kiseljaku i Palama prema nalogu Tužilaštva BiH, u okviru akcije kodnog naziva "Gold".

Istražioci Tužilaštva BiH i policijski službenici koji su učestvovali u ovoj istrazi kvalitetno su dokumentovali izvršenja ovih krivičnih djela. U skladu sa zakonom, sačinjeni su i video-snimci primanja i davanja mita osumnjičenih carinskih službenika, zaposlenih u Carinskoj ispostavi Aerodroma Sarajevo.

Za osumnjičenog D.B. Tužilaštvo predlaže pritvor zbog postojanja opasnosti njegovog bjekstva, a za ostale zbog osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za krivični postupak.

Tužilaštvo smatra da bi osumnjičeni boravkom na slobodi izvršili uticaj na svjedoke i saučesnike, te ponovo izvršili neko od krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Prilikom ispitivanja, većina ostalih osumnjičenih, suočeni sa jakim dokazima policije i tužilaštva, priznali su učestvovanje u učinjenim krivičnim djelima.

Nakon ispitivanja svih osumnjičenih, tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za 11 osumnjičenih, koje predviđaju zabranu napuštanja mjesta boravka, zabranu sastajanja sa osumnjičenima u predmetu, kao i periodično javljanje u nadležnu policijsku stanicu.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE