• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar Čađo o prisluškivanju

Stanislav Čađi kaže da nema "izvorno obrazloženje" smjenjivanja Jovičića da bi mogao da "potvrdi ili demantuje" priče o prisluškivanju.

 Ministar Čađo o prisluškivanju Izvor: MONDO

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je da ne može ni da potvrdi ni da demantuje navode da je smenjeni službenik Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Radislav Jovičić prisluškivao međunarodne zvaničnike u BiH.

Čađo je rekao da je iznenađen odlukom visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da Jovičića smijeni sa funkcije naČelnika Službe za operativnu podršku SIPA-e jer je prisluškivao međunarodne zvaničnike i osoblje OHR-a.

Čađo je kazao da nema "izvorno obrazloženje" smjenjivanja Jovičića da bi mogao da "potvrdi ili demantuje stvari koje su u njemu sadržane".

"Da je situacija drugačija i benignija, ja bih se grohotom nasmijao, jer poznajem kako funkcionišu ti sistemi i znam na koji način je nemoguće da se tako nešto događa", rekao je Čađo novinarima u Banjaluci.

Ministar policije je dodao da je "dodatno zabrinut" ako je Incko donio odluku na osnovu Činjenica jer to onda znači da nadležne institucije nisu obavile svoj dio posla, već da je visoki predstavnik morao da primijeni bonska ovlaštenja.

"Gdje su tu institucije unutar SIPE i sama SIPA, gdje je tu tužilaštvo, ali imamo odluku visokog predstavnika", rekao je Čađo. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE