• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brčko: Potrebna sanacija brane u Vučilovcu

Autor SRNA

Oštećenje na spoljnoj strani brane na nasipu u Vučilovcu biće neophodno tokom dana sanirati, jer je ugrožena putna komunikacija u pravcu tog naselja, saopštio je na vanrednoj sjednici Vlade distrikta gradonačelnik Brčkog Anto Domić.

 Brčko: Potrebna sanacija brane u Vučilovcu Izvor: MONDO / Tamara Sekulović

Izvor: MONDO / Tamara Sekulović

 Direktor Direkcije za finansije distrikta Brčko Mato Lučić predočio je članovima Vlade mogućnost da distrikt posredstvom nadležnih entitetskih institucija participira u sredstvima Svjetske banke, čiji je iznos stotinu miliona dolara, a namijenjen je za sanaciju šteta od poplava na području BiH.

Konstatovano je da je Vlada distrikta spremna da prihvati takav aranžman, kao i da bi bilo realno, s obzirom na obim šteta, da distrikt dobije deset odsto od tih sredstava.

Članovi brčanske izvršne vlasti danas su informisani da su svi životinjski leševi otpremljeni u kafileriju u Inđiji, kao i da je u naselju Gornji Rahić počela sanacija kanalizacionog sistama.

Šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Anđa Nikolić saopštila je da je higijensko-epidemiološka situacija na području distrikta i dalje stabilna i da nadležne službe preduzimaju sve preventivne mjere da bi se preduprijedila pojava zaraznih bolesti.

Kada je riječ o akciji zaprašivanja komaraca iz vazduha, što bi u ovom dijelu Posavine trebalo, kako je najavljivano, da izvrše zajedničkim snagama Hrvatska i BiH, još je neizvijesno kada će ona početi, ali je Vlada distrikta zaključila da bi na teritoriji Brčkog, angažovanjem vlastitih tehničkih sredstava, već danas trebalo da počne zaprašivanje rojeva tih insekata sa zemlje.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE