• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje zaprašivanje komaraca u slivu Save

Autor SRNA

Zajedničkom akcijom specijalnih vazduhoplovnih jedinica BiH, Hrvatske i Srbije, u ponedjeljak, 9. juna, trebalo bi da počne zaprašivanje komaraca na području u slivu rijeke Save, izjavio je danas gradonačelnik Brčkog Anto Domić.

"Zaprašivanje komaraca trebalo bi da počne u ponedjeljak, pošto su ovih dana otklonjene tehničke i druge poteškoće i nejasnoće", izjavio je Domić novinarima poslije vanredne sjednice Vlade distrikta na kojoj je donesena odluka o davanju saglasnosti da se izvrši aviodezinsekcija.

Proteklih dana bilo je nedoumica u vezi sa primjenom insekticida za zaprašivanje iz vazduha, pošto BiH nije raspolagala hemijskim sredstvima čije je korišćenje odobreno u EU.

"Za izvršenje ovog posla EU donirala je avionsko gorivo, dok će insekticide nabaviti zemlje čija će područja biti obuhvaćena dezinskekcijom", rekao je Domić.

Članovi brčanske izvršne vlasti danas su upoznati da je u znatnom dijelu mjesne zajednice Vučilovac preostalo još vode čija je prosječna dubina oko pola metra.

Vlada distrikta je na današnjoj vanrednoj sjednici imenovala radnu grupu koju predvodi zamjenik gradonačelnika Esed Kadrić, čiji je zadatak da do utorka, 10. juna, pripremi analizu svih faktura isporučenih Vladi za obavljene poslove u vremenu elementarne nepogode, da bi se na osnovu nje sačinio izvještaj koji će biti dostavljen Skupštini distrikta.

S tim u vezi, zaključeno je da privrednike i sve druge koji su u periodu poplava dobrovoljno angažovali vlastita sredstva za rad, odrekavši se bilo kakve naknade, pa i novčane, treba osloboditi plaćanja PDV-a na utrošena sredstva, a da tu njihovu poresku obavezu izmiri Vlada distrikta.

Direktor Direkcije za finansije distrikta Brčko Mato Lučić predložio je da se plaćanja poreza na nekretnine za ovu godinu oslobode svi vlasnici plavljenih stambenih i drugih objekata, kao i poljoprivrednog zemljišta stradalog u vodenoj stihiji.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE