• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Šamac stiglo 125 tona pomoći iz Njemačke

Autor SRNA

U opštinu Šamac danas je dopremljeno 125 tona humanitarne pomoći iz njemačkog grada Švebiš Gminda.

Čelnik ovog njemačkog grada Arold Rikard, koji je doputovao u Šamac, kaže da se pomoć sastoji od hrane, vode, sredstava za dezinfekciju, te kompjutera za opštinsku administraciju i Dom zdravlja.

On je naveo da je Švebiš Gmind do sada slao kratkotrajnu pomoć za Šamac, koja će i dalje stizati, a da će, nakon sagledavanja kompletne situacije, biti dogovorena i dugotrajna pomoć.

"Šamac je dugogodišnji prijatelj Švebiš Gminda, gdje živi veliki broj Šamčana", rekao je Rikard i dodao da se, nakon što je na njemačkoj televiziji vidio razmjere katastrofe u Šamcu, odmah angažovao na prikupljanju pomoći.

Rikard kaže da je na Sajmu biljaka u Švebiš Gmindu, koji dnevno obiđe 20.000 posjetilaca, upoznao građane sa katastrofalnim poplavama u Šamcu i pozvao ih da pomognu ovoj opštini.

On kaže da je u Šamac ranije iz Švebiš Gminda dopremljeno 100 tona pomoći.

"Šamcu smo obezbijedili kratkotrajnu pomoć, koja će još stizati, dok ćemo dugotrajno pomagati Domu zdravlja i vrtiću u ovoj opštini, a nakon obilaska terena vidjećemo šta je još neophodno", rekao je Rikard i dodao da posebno želi da pomogne djeci i starijim.

On je zahvalio načelniku opštine Šamac Savi Miniću, jer konvoj sa humanitarnom pomoći nije imao problema prilikom prelaska granice.

Vlasnik firme "Tri kralja" u Švebiš Gminda Klaus Fišer najavio je da će njegova firma dopremiti u Šamac 20 dječijih soba.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE